Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
К.Р. 4 курс.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
180.22 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра дизайну

Рег. №____________

Методичні рекомендації до виконання курсової роботи

З дисципліни:

для студентів:

напряму підготовки:

галузі знань:

факультету:

Проектування

IV курсу

020207 Дизайн

0202 Мистецтво

Кібернетики

Херсон – 2012р.

Методичні рекомендації до виконання курсової роботи з дисципліни «Проектування» для студентів 4 курсу. Укладачі: ст.викл. кафедри дизайну Жуков І.О., Херсон: ХНТУ, 2012, кількість сторінок .

Рецензент: доц. Крижановський В.М.

Затверджено

на засіданні кафедри дизайну

протокол № _____від __________

Зав. кафедри ________О.В. Чепелюк

Відповідальний за випуск: д.т.н., проф. Чепелюк О.В.

ЗМІСТ

Вступ

1.Мета та завдання курсової роботи

2.Тематика курсової роботи

3. Етапи курсової роботи

3.1. Аналіз теми

3.2. Визначення концепції проектування

3.3. Пошуковий етап

3.4. Етап концептуальної ідеї та дизайн пропозиції, оформлення

3.5. Завершальний етап курсової роботи

4.Обсяг курсового проектування

5. Хід виконання курсової роботи

6. Правила оформлення курсової роботи

6.1. Вимоги до оформлення текстових документів

6.2. Приклади оформлення бібліографічного опису джерел

6.3. Вимоги до оформлення графічної документації

6.4. Порядок комплектування документів

7. Підготовка курсової роботи до захисту і захист

8. Додатки

ВСТУП

Курсова робота - це значний етап навчального процесу при підготовці фахівця. Це виховний етап у фаховому зростанні майбутнього дизайнера, який визначає найбільш оптимальні шляхи до самореалізації творчого потенціалу молодого спеціаліста . Розкриття його авторського бачення та способів проектного мислення.

Курсова робота по дисципліні "Проектування" є заключним етапом вивчення теоретичних основ і забезпечує закріплення лекційного матеріалу шляхом більш глибокого вивчення основних розділів дисципліни. Чітко і ясно аргументуючи прийняття рішень, обґрунтувуючи його техніко-економічну та реальну ефективность реалізації запропонованих проектних рішень; продемонструючи володіння технічними можливостями й знаннями сучасних технологічних можливостей виробництва.

Основна мета курсової роботи - формування навичок самостійної творчої роботи і закріплення теоретичних знань, отриманих при вивченні курсу, а також суміжних загальнотеоретичних і спеціальних дисциплін, розвиток технічного мислення студента.

  1. Мета та завдання курсової роботи

При виконанні курсової роботи студент зобов'язаний: показати рівень самостійності проектного мислення й ступінь адаптації до умов дизайнерської практики в реальних умовах нашого часу. Виявити творчі здатності, уміння критично аналізувати аналогічні рішення й існуючі прототипи для побудови цілісної авторської концепції проектно-графічних рішень. Продемонструвати оригінальність і професійний рівень пропонованих проектно-графічних і художньо-пластичних рішень запропонованої авторської концепції, елементи новизни в реалізації конкретних об'єктів курсової роботи. Показати проектну й гуманітарну ерудицію, володіння методологією, виявити готовність до самостійної роботи.

Завдання видає викладач у перший тиждень семестру, у якому виконується проект. Відповідно до теми курсового проекту студент одержує вихідні вимоги до проектування, що оформляються на спеціальному бланку у виді завдання, що містить назву теми вихідні дані, обсяг роботи, термін представлення проекту і т.д.

При необхідності в завдання можуть вноситися зміни і доповнення, що повинні бути погоджені зі студентом - автором проекту і завідувачем кафедрою.