Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді на питання ДЕК МТУ (10 пит) 2011-12.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
966.66 Кб
Скачать

Оплата послуг

  1. Порядок оплати послуг (робіт) визначається договором.

  2. Оплата робіт, які виконуються у присутності Замовника, за рахунком-фактурою, складеним за нарядом-замовленням, здійснюється Замовником як готівкою, так і безготівковим перерахуванням коштів.

  3. Виконавець оформляє кошторис витрат на виконання робіт (надання послуг), який підписується сторонами і стає невід'ємною частиною договору.

  4. Після надання послуг і прийняття виконаних робіт з урахуванням їхньої відповідності встановленим вимогам Замовник повністю оплачує роботи за умовами договору.

  5. Виконавець оформляє для юридичних осіб окремі фінансові документи на оплату матеріалів і послуг з технічного обслуговування (включаючи не­обхідні діагностичні роботи) і окремі документи на оплату матеріалів і вико­нання робіт з ремонту (включаючи необхідні діагностичні роботи). Виконані роботи відносяться чи то до технічного обслуговування, чи то до ремонту на підставі переліків і порядку виконання робіт, регламентованих розробником (виробником) ДТЗ та їхніх складових і (чи) за записами, зробленими в інструк­ціях з експлуатації і (або) в сервісних книжках, а також у нормативних доку­ментах.

  6. Вартість послуг, матеріалів та складових частин Замовник оплачує за цінами, що діяли на день оформлення замовлення, якщо інше не передбачено умовами договору.

  7. У разі відсутності матеріалів, запасних частин або неможливості під час оформлення наряду-замовлення визначити їхню кількість, необхідну для на­дання послуги, обсяги використання матеріалів і складових частин погоджу­ються із Замовником попередньо, а їхня вартість оплачується ним після вико­нання послуги за цінами, які діяли на день їх надходження.

  8. Розрахунковими документами, що засвідчують надання послуги, є:

  • акт передання-прийняття ДТЗ (його складових) після надання послуг з технічного обслуговування і ремонту;

  • наряд-замовлення, підписаний, з одного боку, контролером якості Ви­конавця, що засвідчує повноту виконання, оплату, якість надання послуг і га­рантійні зобов'язання (підпис повинен бути завірений печаткою), а з другого боку підписаний Замовником;

  • квитанція про оплату робіт;

  • рахунок-фактура;

  • податкова накладна (для юридичних осіб).

Виконання робіт (надання послуг)

  1. Технічне обслуговування та ремонт ДТЗ (їхніх складових) виконується згідно з вимогами експлуатаційної, ремонтної, технологічної документації, нор­мативних документів та за умовами договору. Технологічна документація за­тверджується в установленому порядку.

  2. Виконавець негайно попереджає Замовника і, до прийняття узгодже­ного з ним рішення, призупиняє виконання робіт у разі:

а) виявлення дефектів ДТЗ чи непридатності для застосування наданих За­мовником матеріалів і складових частин ДТЗ;

б) виникнення не передбачених і не залежних від Виконавця наслідків ви­конання вимог Замовника щодо робіт з надання послуг;

  1. Якщо Замовник відмовляється від прийняття узгодженого рішення щодо усунення виявлених у процесі надання послуг обставин, які негативно впливають на безпечність ДТЗ, Виконавець може відмо­витися від виконання договору і вимагати відшкодування витрат, отриманих унаслідок часткового виконання договору, згідно із законодавством.

  2. Контроль відповідності виконання технічного обслуговування і ремонту ДТЗ (їхніх складових) країн-виробників, які приєдналися до Угоди про при­йняття єдиних технічних приписів для колісних транспортних засобів, пред­метів обладнання та частин, які можуть бути встановлені та/або використані на колісних транспортних засобах, і про умови взаємного визнання офіційних за­тверджень, виданих на основі цих приписів, 1958 року з поправками 1995 року, виконується з урахуванням вимог відповідних Правил Європейської економічної комісії 00Н з поправками, що діяли у виробників на момент виготовлення ДТЗ.

  3. Виконавець забезпечує транспортування і збереження ДТЗ, які прийма­ються до технічного обслуговування та ремонту і видаються після технічного об­слуговування та ремонту, згідно з вимогами їхньої експлуатаційної документації.

  4. Якщо змінюються умови експлуатації відремонтованого ДТЗ і Замов­нику необхідно виконувати приписи, які не передбачені експлуатаційною до­кументацією виробника або з певними відхиленнями від неї. Виконавець за­безпечує Замовника необхідними додатками до експлуатаційної документації ДТЗ чи його складових і письмово попереджає його про це (виконуються відповідні записи в акті передання-прийняття ДТЗ).