Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
13 Курсовой ПРИМЕР 2009.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
1.17 Mб
Скачать

Реферат

Електропостачання сільського населеного пункту: Курсова робота/ Вакуленко Віктор Володимирович – Суми: СНАУ, 2011р – 39с.

В курсовій роботі розраховано навантаження споживачів напругою 0,38 кВ, проведено розрахунок навантажень в мережах 0,38 та 10 кВ. Розраховано потужність та виконано вибір силового трансформатора споживчої трансформаторної підстанції 10/0,4 кВ. До встановлення прийнято трансформатор ТМФ-160.

В роботі також виконано вибір перерізу проводів в мережі 0,38 та 10 кВ та виконано їх перевірку за допустимою втратою напруги. Проведено розрахунок струмів короткого замикання мережі 10 та 0,38 кВ. Виконано вибір обладнання мережі 10 та 0,38 кВ. До встановлення в мережі 10 кВ прийнято: вимикач ВПМ-10-20/630У3, роз’єднувачі РВЗ-10/400У2 та РЛНД- 10/400У1, а в мережі 0,38 кВ автоматичні вимикачі серії ВА51.

В курсовій роботі також розраховано параметри релейного захисту лінії 10 кВ – максимального струмового захисту та струмової відсічки. Розглянуті питання влаштування електричних мереж населеного пункту.

Табл. 14 Іл. 16 Бібл. 10

ЗМІСТ

Відомість роботи 3

СНАУ, 2012 3

Таблиця 3 – Розрахунок навантажень ПЛ–10 кВ 17

Рисунок 6 – Розрахункова схема мережі 10 та 0,38 кВ 18

Таблиця 4 – Відхилення та втрати напруги на елементах системи 19

ВСТУП

Електрифікація, тобто виробництво, розподіл та використання електричної енергії у всіх галузях промисловості та побуту населення, - один з важливіших факторів технічного прогресу. Колишнім Радянським союзом була розроблена програма по електрифікації народного господарства з метою інтенсивного його розвитку, і основною метою якої було переведення споживачів на централізоване енергопостачання, що забезпечить можливість не тільки безперервного енергопостачання, а ще й, у зв’язку з вимогами до мереж з кількома джерелами живлення, гарантійну певну якість отриманої електричної енергій, що актуально на сьогоднішній день за умов вимог споживачів та монопольного положення організацій, що здійснюють електропостачання.

Один із важливих показників системи енергозбереження – надійність постачання електричної енергії. У зв’язку з ростом електрифікації сільськогосподарського виробництва, особливо з відтворенням тваринницьких комплексів промислового типу будь-яке відключення – планове (для ревізії та ремонту) та особливо несподіване, аварійне – наносить великий збиток споживачу та енергетичній мережі. Тому необхідно застосовувати ефективні та економічно доцільні заходи по забезпеченню оптимальної надійності енергопостачання споживачів.

1 Розрахунок навантажень на вводах до

СПОЖИВАЧІВ

Розрахунок навантажень на вводах до споживачів ведемо паралельно для денного і вечірнього максимумів навантаження.

Розрахункові навантаження (денне та вечірнє) на вводах у виробничі, побутові та комунальні приміщення приймаємо із завдання.

Коефіцієнт участі у денному максимумі побутового навантаження складає 0,3, а у вечірньому – 1,0 1,2.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]