Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Rozr_OS_Daniliv.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
443.85 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Національний університет «Львівська політехніка»

Інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій

Розрахункова робота

з дисципліни „ Операційні системи ”

на тему:

«Система імен dns. Загальна характеристика dns. Простір імен dns. Розподіл відповідальності. Отримання ip адрес. Кешування ip адрес. Тип dns ресурсів.»

Виконав:

ст. гр. КН-25

Данилів В.М.

Прийняв:

Доцент

Кравець П.О

Львів 2012

Зміст

Індивідуальне завдання…………………………………………………………………….3

Вступ………………………………………………………………………………………….4

Теоретичні відомості……………………………………………………………………...5

Опис програмної реалізації………………………………………………………………11

Інструкція з використання програм………………………………………………….. 12

Контрольний приклад та аналіз результатів……………………………………….13

Висновки……………………………………………………………………………………..14

Література…………………………………………………………………………………15

Додаток А. Текст програми………………………………………….………………..16

Індивідуальне завдання

Завдання 63. Система імен DNS. Загальна характеристика DNS. Простір імен DNS. Розподіл відповідальності. Отримання IP адрес. Кешування IP адрес. Тип DNS ресурсів.

Вступ

Отже для чого нам потрібні IP та DNS, де вони використовуюються, та де ми можемо їх використати на практиці. Отже для чого потрібний DNS і що це таке. Від англ.слова (Domain Name System) DNS розподілена система (розподілена база даних), здатна по запиті, що містить доменне ім'я хоста (комп'ютера або іншого мережного пристрою), повідомити IP адресу або (залежно від запиту) іншу інформацію. DNS працює в мережах TCP/IP. Як окремий випадок, DNS може зберігати й обробляти й зворотні запити, визначення імені хоста по його IP адресі: IP адреса за певним правилом перетвориться в доменне ім'я, і посилає запит на інформацію типу "PTR". DNS сервером є спеціалізоване ПЗ для обслуговування DNS. DNS-сервер може бути відповідальним за певні зони і/або може перенаправляти запити вищестоячим серверам. DNS важлива для роботи Інтернету, тому що для з'єднання з вузлом необхідна інформація про його IP-адресу, а для людей простіше запам'ятовувати буквені (зазвичай не беззмістовні) адреси, ніж послідовність цифр IP-адреси. У деяких випадках це дозволяє використовувати віртуальні сервери, наприклад, HTTP-сервери, розрізняючи їх по імені запиту.

IP - Це абревіатура від англійських слів Internet Protocol або, в перекладі, протокол Інтернету (Міжмережевий протокол). Він призначений для передачі пакета даних від одного вузла мережі (локального комп'ютера або сервера) до іншого. Протокол ip не відрізняється високою надійністю доставки даних - при пересиланні пакетів можливі дублі, пошкодження даних, зміна черговості передачі, втрата даних. Тому протокол ip використовується в парі з більш надійним протоколом TCP, що гарантує безпомилкову доставку даних адресату. Функції IP в цій парі обмежені тільки переносом інформації. У четвертій версії IP, яка використовується для передачі даних через Інтернет в даний час, кожен вузол має чотирибайтний номер, званий IP-адресою. Він присвоюється кожному ПК, підключеного до мережі, індивідуально для його ідентифікації. Іншими словами, не існує двох комп'ютерів з однаковими IP-адресами

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]