Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Виробнича практика .doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
182.27 Кб
Скачать
  1. Загальні вказівки

Виробничу практику студенти академії проходять згідно з навчальним планом у восьмому семестрі з професійно-орієнтованих дисциплін “Фінансова діяльність суб’єктів підприємництва”, “Фінансовий аналіз”, “Банківські операції” та “Страхові послуги” на визначених згідно наказу ректора академії базах практики. Базами практики можуть бути підприємства різних форм власності, страхові та банківські установи. Тривалість практики – 35 робочих днів для денної форми навчання та 20 робочих днів для заочної форми навчання.

Завдання практики – поглибити і закріпити одержані теоретичні знання та набути навички практичної роботи. Навчально-методичне керівництво практикою здійснюється на кафедрі фінансів суб’єктів господарювання. Керівники практики перевіряють організацію та якість роботи студентів, контролюють хід практики. Зарахування студентів на практику і призначення керівника практики від бази практики здійснюється за наказом керівника відповідної установи, організації, підприємства у відповідності з угодою, укладеною з ЛДФА. Студент-практикант проходить виробничу практику згідно однієї з цих програм, в залежності від визначеної бази практики.

  1. Організація практики

Практика проводиться в банківських установах, страхових організаціях та на підприємствах різних форм власності та організаційно-правових форм. Відповідальність за організацію і виконання програми практики несе керівник відповідної бази практики. Він як правило, є загальним керівником практики. Безпосереднє керівництво виробничою практикою студентів здійснюється кваліфікованими працівниками (начальниками управлінь, відділів, служб).

Керівники практики повинні передавати студентам практичні навики роботи під час виконання ними посадових обов’язків, детально знайомити з чинним законодавством, інструктивними та методичними матеріалами, матеріалами фінансової звітності, залучати практикантів до оформлення відповідних документів.

На підставі програми практики і умов роботи на конкретній базі практики, безпосередній керівник виробничої практики разом із студентами складає календарний план проходження практики, який затверджується керівником бази практики (орієнтовні календарні плани наведено в додатку 1.).

При відсутності окремих об’єктів на конкретній базі практики (видів діяльності, структурних підрозділів, окремих видів робіт і т. ін.) для більш повної реалізації програми практики необхідно виключити із календарного плану теми, що стосуються цих об’єктів, а вивільнений робочий час використати на інші теми для більш глибокого їх вивчення.

Для обліку виконаної роботи кожний практикант веде щоденник, в якому він записує короткий зміст і терміни виконаної роботи. Записи здійснюються в день виконання завдань і підтверджуються підписом безпосереднього керівника практики. Взірець щоденника наведено в додатку 2.

В процесі проходження виробничої практики студент складає звіт, який, разом з календарним планом, щоденником і висновком загального керівника практики здається на відповідну випускаючу кафедру інституту протягом 2-х днів після закінчення терміну практики. Зразок оформлення титульної сторінки звіту наведено в додатку 3.

Методичні вказівки щодо складання звіту з виробничої практики наведені в додатку 4.