Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Омськ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
3.75 Mб
Скачать

Міністерство освіти та науки України

Національний університет «Львівська політехніка»

Кафедра «Архітектурні конструкції»

Лабораторна робота №1

З курсу “Архітектурна фізика”

На тему

Кліматологічний аналіз району будівництва

м. Омськ

Виконав

ст. гр. АР – 209

Пащин О.Я.

Перевірив:

Шулдан Л.О.

«Львів – 2011»

Омськ

О́мськ (рос. О́мск) — місто в Росії, адміністративний центр Омської області. Омськ розташований в Західному Сибіру, в місці впадання р. Омь в р. Іртиш.

Має 1,135 тис. мешканців (2007) у межах муніципального утворення (2-е місце в Сибіру, 7-е місце в РФ) і 1,240 млн мешканців (2005) в агломерації (11-і). Розташований на місці впадання вІртиш річки Омь. Великий транспортний вузол: залізниця і шосейні дороги, Транссибірська магістраль, річковий порт і аеропорт.

Найбільший в Росії (і третій в Європі) нафтопереробний комбінат (нині належить ВАТ Газпромнефть). Центр машинобудування; металургія, легка, поліграфічна, хімічна і нафтохімічна промисловість. Багато об'єктів ВПК з'явилися в Омську після Другої світової війни.

Рішенням Омської міської ради 25 липня 2007 року затверджений генеральний план розвитку Омська до 2030 року, де описані основні напрями розвитку Омська найближчим часом.

місто Омськ

Герб міста

Прапор міста

Країна

 Росія

Суб'єкт Російської Федерації

Омська область

Основні дані

Час заснування:

1716

Населення

1 131 100 тис. осіб (2008)

Площа

572,9 км²

Поштові індекси

644

Телефонний код

+7-3812

Географічні координати:

54°59′ пн. ш.73°22′ сх. д. (G)Координати:  54°59′ пн. ш. 73°22′ сх. д. (G)

Влада

Веб-сторінка

www.omsk.ru

Голова адміністрації

Віктор Пилипович Шрейдер

Фізико-географічна характеристика

Місто розташоване в південній частині Західно-Сибірської рівнини на місці впадання в Іртиш річки Омь, в центрі південної частини Омської області. Місцевість відносно плоска, з переважаючими абсолоютними відмітками 100-140 м. Одноманітний рельєф на окремих ділянках порушується зниженнями плоских западин, древніх улоговин стоку, озерними улоговинами, гривами і увалами. Середня тривалість дня в червні - 17,2 години. Переважний напрямок вітру взимку - південно-західне, влітку - північно-західне. Найбільша швидкість вітру відзначається взимку і навесні, що є причиною частих хуртовин та пилових бур.

Часовий пояс

Омськ знаходиться в часовому поясі, позначається за міжнародним стандартом як Omsk Time Zone (OMST). Зсув відносно UTC становить +7:00. Щодо Московського часу часовий пояс має постійний зсув +3 години і позначається в Росії відповідно як MSK +3. Омський час відрізняється від поясного часу на дві години, оскільки на території Росії діє декретний час.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]