Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скиба.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
116.22 Кб
Скачать

31.Проан.Роль осн.Вирюфондів у в-ві,шляхи підвищення ефективності їх використання та амортизацію.

Кожний під-ець організ. Свою діяльність використовуючи фонди під-ва.До структури відносять:-виробничі фонди,фонди обігу і невиробничі фонди.Вироб.фонди-засоби в-ва.Осн.вир.фонди-та част. вир.фонд.,вартість яких переноситься на виготовлену прод-ію протягом ряду кругооборотів промислового капіталу.Кругооборот-перехід вир.фондів з однієї сторони в іншу і повернення їх у початкову форму.Заг.формула круооб.: Г-Т=Зв,Рс…В…Т*-Г* У процесі викор. Осн.вир.фонди підлягають зносу:-фізичному,-моральному.Фіз.знос-втрата Осн.вир.фонд.,їх споживна вартістьу результаті їх інтенсивного використання.Мор.знос-втрата Осн.вир.фонд.,їх споживна вартість в наслідок появи дешевих машин.Вартість зношеного обладнання заміщується через Амортизаційний фонд,куди під-во перераховує кошти у міру зносу Ос.вир.фон.

32.Охара. Роль оборот.Вир.Фонд. У в-ві,показники ефективності і їх використання та фонди обігу.

Кожний під-ець організ. Свою діяльність використовуючи фонди під-ва.До структури відносять:-виробничі фонди,фонди обігу і невиробничі фонди.Осн.Вир.фонди включають в себе оборотні вир.фонди.-це та частина вир.фондів,вартість яких переноситься на виготовлену прод-ію протягом 1кругообороту промислового капіталу. Кругооборот-перехід вир.фондів з однієї сторони в іншу і повернення їх у початкову форму.Заг.формула круооб.: Г-Т=Зв,Рс…В…Т*-Г* Фонди обігу-готова до реалізації прод-їя;товари відвантажені,але неоплачені;гроші на балансі під-ва.Показники ефективності:-фондовіддача(ФВ)-має її бути якнайбільше;фондомістськість(ФМ)-навпаки.Оборот.вир.фонди характер. Показники матеріало-віддача та матеріало-містськість,яка повинна бути якнайнищою.Під-ець повинен економити сировину,паливо,енергію,тощо.

33.Проан.Витрати під-ва та їх види,структуру собівартості та загальні фактори зниження собівартості.

Кожне під-во для виготовлення і реалізації прод-ії несе певні витрати.Витрати під-ва на в-во прод-ії виражено в грошах,що називається собівартістю.Види собівартості:-індивідуальна,-галузева,-виробнича,повна.Собівартість-важливий екон.показник діяльності кожного під-ва,це основа для ціноутворення,це умова для зростання прибутку під-ва:чим нища собівартість,тим прибуток вищий.Тому кожне під-во намагається знизити собівартість прод-ії за такими факторами:-ріст продуктивності праці,-раціональне використання осн.вир.фонд.(підвищення фондовіддачі),-економне викор. сировини,енергії..(зниження матер.ємкості),-раціон.організація в-ва(удосконал.управління в-ва)Структура собівартості є різною повсюди:у добувній промисловості мала питома вага сировини,тому в складі собів.більшими є витрати на з/п;у переробних галузях навпаки,у складі собі вар.велик.є частка витрат на сировину,обладнання,тому в тих галузях з/п вища.

34.Проанал.Прибуток,як екон.Категорію,мету під-ва та джерела росту приб.Валовий доход.

Прибуток-основн.,узагальнюючий показн.фінан.результату господар.діяльності під-ва.Прибуток-частина ціни реалізації прод-ії(гуртової),це різниця між ціною реалізації та собівартості,це чистий доход під-ва,це грошова форма додаткового продукту виробленого на під-ві.Джерела росту:-зниження собівартості,-збільшення обєму в-ва і реаліз.прод-ії,-підвищення ціни,але при умові відсутності конкуренції. Ціна реал.прод-ії:мат.витрати(с),оплата праці(v),прибуток(м). Валовий доход:оплата праці,прибутокПоказником роботи під-ва є валовий доход-це виручка від реалізації прод-ії за мінусом матер.витрат.Отже,для ефективності в-ва під-ці зобовязані підвищувати фондо-віддачу,знижувати мат.ємкість і дбати про під-ня прод.праці на своєму під-ві.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]