Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
модуль хім.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
26.43 Кб
Скачать

Хімічні методи.

Реаґенти, які використовують у цій групі методів, можуть перебувати у різних агрегатних станах: твердому, рідкому, газоподібному. Відповідні технологічні процеси здійснюють за певних температур у дуже широкому діапазоні: від температури довкілля до 1000 °С і більше.

Бактеріальне вилуговування відбувається за двома різними механізмами. Перший полягає у прискоренні хімічних процесів перетворення цінного компонента сировини.

За 2 механізмом бактерії використовують метал як поживну речовину, накопичуючи їх у біомасі. На цьому механізмі базується, наприклад, новий метод вилучення золота із руд

Термічне збагачення ґрунтується на різниці температур фазових переходів (плавлення або сублімації) компонентів сировини. Типовим прикладом розділення твердофазової сировини зазначеним методом є одержання сірки із сірчаної руди.

Фізико-хімічне збагачення: типовим прикладом є термічне збагачення вугілля за вмістом вуглецю та видалення домішок, зокрема, сполук азоту та сірки, яке відбувається у разі нагрівання кам’яного вугілля без доступу повітря.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]