Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекция Дизельные двигатели.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
75.67 Mб
Скачать

5. Фільтри Фільтри грубої і тонкої очистки палива.

Робота паливної апарату­ри значною мірою залежить від якості фільтрації палива. Його не­обхідно старанно очищати від води і механічних домішок, які погіршу­ють роботу прецизійних пар, знижують їх щільність, порушують пода­чу палива і чіткість відсічки форсунки, ускладнюють розпилення па­лива. Наявність води у паливі спричинює корозію деталей, зависання голок розпилювачів форсунок, плунжерів у гільзах і поломку пружин.

Для захисту від механічних домішок і води на тракторних і ком­байнових дизелях застосовують фільтри грубої і тонкої очистки.

Фільтри грубої очистки призначені для видалення з палива домі­шок розміром понад 0,05...0,07 мм і води. Це забезпечує тривалу і без­перебійну роботу паливного насоса і форсунок. На сучасних трактор­них дизелях установлюють фільтри типу ФГ, які відрізняються лише

розмірами і пропускною здат­ністю. За конструкцією усі фільтри ФГ однакові (рис. 2).

Паливо, яке засмокту­ється з бака трактора насосом через паливопровід 4 і порож­нистий болт, заповнює кіль­цеву порожнину у корпусі 6 (порожнина розташована під розподільником 7) і через ві­сім отворів діаметром 2 мм у розподільнику надходить у стакан 1. Паливо проходить через кільцевий зазор між фільтруючим елементом 2 і стінкою стакана. Невелика його частина, різко змінюючи напрям, проходить через сітку фільтруючого елемента з отворами до 0,25 мм і цент­ральний отвір й через трубо­провід 5 спрямовується у підкачувальний насос. Основна частина палива, механічні домішки, краплі води за інерцією рухаються вниз, уздовж стінок стакана 1, у зо­ну відстою по кільцевому зазору між стаканом і заспокоювачем 8.

Заспокоювач відділяє порожнину з циркулюючим паливом від зони відстою і забезпечує ефективну роботу фільтра при коливаннях і вібрації. У зоні відстою (при повороті пального на 180°) частинки механічних домішок і води осідають на дно стакана 1. Очищене пали­во через центральний отвір заспокоювача надходить до сітки фільтруючого елемента. Відстій на дні стакана періодично зли­вається через отвір, закритий пробкою 9 у нижній частині фільтра.

Фільтри топкої очистки призначені для очищення палива від дрібних механічних частинок. Найпоширеніші фільтри з паперовими фільтруючими елементами, які забезпечують високий ступінь очи­стки. Конструкцію фільтра тонкої очистки палива двигунів Д-240, Д 245 тракторів МТЗ-80, МТЗ-82, МТЗ-100 наведено на рис.3. У корпусі 3 встановлено три паперових фільтруючих елементи 1, які зверху і знизу ущільнені гумовими кільцями 4, а на корпусі фільтра — кришку 5 з продувним вентилем. Відстій з фільтра зливається через отвір у корпусі 3, закритий пробкою 12.

Рис. 2. Фільтр грубої очистки палива:

1 — стакан; 2 — фільтруючий елемент; 3 — кільце натискне;

4, 5 — паливопроводи; 6 — корпус фільтра; 7 — розподільник;

8 — заспокоювач; 9 — пробка отвору для зливу відстою палива.

Рис. 3. Фільтр тонкої очистки палива двигуна Д-240:

1 — фільтруючі елементи; 2—трубка для відведення повітря; 3 — корпус;

4— кільце ущільнювальне;5 — кришка; 6 — штуцер вентиля; 7 — кульковий клапан; 8, 10 — гайка; 9 — вентиль; 11 — прокладка; 12 — пробка зливного отвору; 13 — ущільнювач; А — отвір для відведення очищеного палива;

Б — отвір для підведення неочищеного палива; В — канал для підведення неочищеного палива; Г — канал для відведення очищеного палива.

Рис. 4. Фільтр тонкої очистки палива ФТ-150А дизелів СМД:

1 — трубка зливна; 2, 12 — гайки; 3 — болт запірний; 4 — стакан;

5 — елемент фільтруючий; 6 — штуцер; 7 — корпус; 8 — трубопровід підведення чистого палива до паливного насоса; 9 — трубопровід для зливу дренажного палива із форсунок; 10 — перехідник; 11 — пробка;

13 — клапан перепускний; 14 — трубопровід зливу лишків палива і випуску повітря у бак; 15 — клапан видалення повітря; 16 — трубопровід зливу палива і випуску повітря при прокачуванні системи;

17 — трубопровід відводу лишків палива від паливного насоса;

18 — болт; 19 —- трубопровід підводу палива від підкачувального насоса; 20 — кільце ущільнювальне; 21 — болт стяжний.

Від підкачувального насоса паливо трубкою низького тиску че­рез отвір Б подається в корпус 3 фільтра тонкої очистки. По каналу фільтра неочищене паливо надходить у верхню частину фільтра. Під тиском, створюваним підкачувальною помпою, паливо проходить через фільтруючі елементи 1. Очищене від дрібних механічних домі­шок і води, воно по каналах Г потрапляє до отвору А і далі — до го­ловки паливного насоса. Продувний вентиль складається з деталей 6, 7, 8 і 9 і призначений для випуску повітря з паливної системи дви­гуна. При відкручуванні вентиля 9 голка звільняє кульку 7, що відходить від свого гнізда, і через відкритий отвір порожнина корпу­са фільтра сполучається із зовнішнім повітрям. Змішане з повітрям паливо зливається назовні через повітропровідну трубку 2.

На тракторних двигунах встановлюють фільтр тонкої очистки палива ФТ-150А (рис. 4.), який складається з чавунного корпуса 7, до якого стяжними болтами 21 кріпляться дві однакові фільтруючі секції, що працюють паралельно. Кожна секція складається з папе­рового фільтруючого елемента ЭФТ-75, розташованою на штуцері 6 в стакані 4. Для ущільнення між корпусом і стаканом є кільце 20.

Внизу встановлюють запірний болт 3 з гайкою 2 і зливною труб­кою 1. Такий пристрій дає змогу при технічному обслуговуванні підводити паливо, яке зливається з фільтрів.

Фільтруючі елементи ЭТФ-З і ЭФТ-75. Фільтруючий елемент ЭФТ-З — це паперова штора площею до 0,5 м2, складена у циліндр гармошкою. Фільтрувальний папір штори з пористою структурою для проходження палива утримує на поверхні механічні домішки розміром більше 0,002 мм. Штору приклеєно до картонної обичай­ки і разом з нею завальцьовано зверху і знизу жерстяними кришка­ми. Обичайка запобігає пошкодженню штори. Для проходження палива на всій поверхні обичайки зроблено круглі отвори.

Конструкція фільтруючого елемента ЗФТ-75 аналогічна попе­редній, проте у ній застосовані дві паперові штори, розташовані одна в одній. Площа поверхні зовнішньої штори (основної) майже 0,5 м2, а другої (контрольної) становить 30% від першої. Наявність двох штор забезпечує надійнішу очистку палива від води і механічних домішок.