Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТОРГІВЕЛЬНО.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
39.09 Кб
Скачать

Торгівельно-економічний коледж київсьеого національного торгівельно-економічного університету

ЗВІТ ПРО ПРОХОДЖЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ У ПЕНСІЙНОМУ ФОНДІ УКРАЇНИ з дисципліни «Фінанси»

Студентки І курсу, ФК-11 Спеціальність: 5.03050801 Фінанси і кредит Фесан Світлани Ігорівни Керівник практики Кононець Л. А.

КИЇВ 2012

ЗМІСТ

Вступ Розділ 1. Загальна характеристика управління Пенсійного фонду України Солом’янського району в м. Києві. Розділ 2. Аналіз доходної частини бюджету Пенсійного фонду Розділ 3. Проблеми пенсійної системи України та шляхи їх вирішення Висновки Список використаної літератури

ВСТУП

Я, Фесан Світлана Ігорівна, студентка І курсу Торгівельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету, проходила навчальну практику в Пенсійному фонді Солом’янського району міста Києва в період з 26.03.2012 р. по 20.04.2012р.

Метою практики було ознайомлення з нормативною базою Пенсійного фонду, набуття практичних навичок фінансової роботи, вивчення функціональних обов’язків працівників структурних підрозділів, проведення аналізу операційної діяльності, розрахунку економічних нормативів, фінансових результатів діяльності, формування уміння критично оцінювати роботу, знаходити резерви поліпшення фінансового стану установи.

Діяльність Пенсійного фонду України спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра праці та соціальної політики України.

Пенсійний фонд України – це самоврядна неприбуткова організація, що здійснює свою діяльність на підставі статуту, який затверджено його правлінням. Також Пенсійний фонд України може бути суб’єктом цивільних, адміністративних, фінансових, матеріальних, процесуальних та інших правовідносин.

Управління Пенсійного фонду України в Солом’янському районі міста Києва у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, актами Президента України, Кабінету міністрів України, Положенням про Пенсійний фонд України, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2007 року № 1261, постановами правління та наказами Фонду, наказами та розпорядженнями регіональних управлінь, також Положенням про управління Пенсійного фонду України в районах, містах і районах у містах.

Управління Пенсійного фонду України в Солом’янському районі міста Києва здійснює облік платників внесків,збирання та акумулювання в місті внесків та інших коштів, призначених для пенсійного забезпечення, повного і своєчасного фінансування витрат на виплату пенсій та інших соціальних виплат, що здійснюються за рахунок коштів Фонду, а також в межах своєї компетенції забезпечує виконання бюджету Фонду.

Управління Пенсійним фондом здійснюється на основі паритетності представниками держави, застрахованих осіб і роботодавців. Органами управління Пенсійного фонду є правління та виконавча дирекція Пенсійного фонду.

Вищим органом управління Пенсійного фонду є правління. Правління Пенсійного фонду формується на основі паритетності представників держави, застрахованих осіб і роботодавців.

До складу правління Пенсійного фонду входять по п’ять представників від держави, застрахованих осіб і роботодавців.

Представники від держави призначаються і відкликаються кабінетом Міністрів України, а представники від застрахованих осіб та роботодавців обираються (делегуються) і відкликаються сторонами самостійно.

Призначення, обрання (делегування) членів правління Пенсійного фонду здійснюється не пізніше трьох місяців до дня закінчення повноважень відповідних членів правління.

Строк повноважень членів правління Пенсійного фонду становить шість років. Член правління Пенсійного фонду не може бути обраний до складу правління на два строки підряд.

Члени правління Пенсійного фонду виконують свої обов'язки на громадських засадах. У разі виконання ними спеціальних доручень правління Пенсійного фонду, пов'язаних з виконанням обов’язків члена правління, їм відшкодовуються витрати на відрядження зарахунок коштів Пенсійного фонду.

Член правління Пенсійного фонду може бути достроково відкликаний за поданням сторони, представником якої він є, або за поданням правління в разі: систематичного невиконання або неналежного виконання покладених на нього обов'язків; подання заяви про вихід з правління; якщо він перестав бути представником відповідної сторони; набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього; неможливості виконання покладених на нього обов'язків за станом здоров'я, підтвердженої відповідним медичним висновком; припинення громадянства України або виїзду за межі України на постійне місце проживання. Повноваження члена правління Пенсійного фонду припиняються вразі його смерті.