Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
статут.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
42.65 Кб
Скачать

12. Органи управління Кооперативу

12.1 Органами кооперативу є:

Загальні збори;

Правління Кооперативу;

Виконавча дирекція.

12.2. За рішенням Загальних зборів чи виконавчої дирекції при Кооперативі

може створюватися постійно діючий третейський суд для розгляду суперечок між Членами. Регламент третейського суду в цьому випадку затверджується Загальними зборами.

12.3. Рішення Кооперативу і його органів управління та інші інформаційні матеріали повинні бути оформлені у письмовому вигляді і розповсюджені всім Членам і Асоційованим членам чи їх представникам.

13. Загальні збори Членів Кооперативу

13.1. Вищим органом управління Кооперативу є Загальні Збори Членів (або їх представників) Кооперативу. Член має право у будь-який час змінити свого представника на Зборах, попередньо письмово повідомивши про це інших Членів.

13.2. На Загальних зборах кожний Член має один голос. Якщо внески Членів не однакові, то кожний Член має додатковий голос за кожний повний відсоток внеску до Пайового фонду. Кількість додаткових голосів змінюється зі зміною розміру внеску Члена. Десяті від 1% не беруть до уваги при визначенні розподілу таких додаткових голосів.

13.3. Асоційовані Члени можуть бути присутніми і виступати на Загальних Зборах, але право голосу вони мають тільки при вирішенні питань, вказаних у п.8.1.в. При голосуванні з цих питань кожний Асоційований Член має один голос.

13.4. Вимоги до складу кворуму визначаються Загальними Зборами і мають бути вказані у Внутрішньому Статуті.

13.5. Загальні збори проводяться не менше одного разу на рік для розгляду та

затвердження річного звіту і балансу, рахунку прибутків і збитків, вибору Правління і Дирекції. Позачергові Загальні Збори скликаються Правлінням Кооперативу на вимогу не менше як 25% членів Кооперативу.

13.6. Загальні Збори мають право обговорювати і приймати рішення лише з питань, включених до порядку денного. Те чи інше питання може бути включене до порядку денного на вимогу уповноважених скликати Загальні Збори з повідомленням Членів не менше як за 10 днів до проведення Загальних зборів.

13.7. Рішення Загальних Зборів приймаються простою більшістю голосів. У випадках рівності голосів, голос Голови Кооперативу є вирішальним. Рішення з усіх питань, передбачених п.13.11 цього Статуту, приймаються 2/3 голосами.

13.8. Рішення Загальних Зборів, прийняті з порушенням діючого законодавства чи цього Статуту, можуть бути оскаржені в суді або в арбітражному суді. Позов може бути поданий будь-яким Членом або Асоційованим Членом.

13.9. З усіх процедурних питань, не врегульованих цим Статутом і Внутрішнім Статутом, Кооператив керується чинним законодавством і рішенням Загальних Зборів, прийнятих у межах компетенції в порядку, що не суперечить цьому Статуту і чинному законодавству.

13.10. Головою Загальних Зборів є голова Правління, якщо Загальні збори не вирішують інакше. Голова підписує протокол Загальних Зборів після їх проведення.

13.11. Загальні Збори правомочні приймати рішення відповідно до будь-яких

обмежень, встановлених цим Статутом з будь-яких питань діяльності Кооперативу.Загальні збори можуть переглянути і змінити будь-яке рішення Правління чи Виконавчої дирекції. До виключної компетенції Загальних Зборів відноситься:

а) внесення змін і доповнень до цього Статуту;

б) внесення змін і доповнень до Внутрішнього Статуту Кооперативу;

в) вибори і припинення повноважень Правління Кооперативу, його Голови, Ревізійної комісії, вивчення їх звітів;

г) визначення умов і порядку оплати праці Виконавчого директора;

д) зміна величини Пайового фонду Кооперативу;

е) прийняття рішення про утворення, розмір і порядок використання резервного фонду та інших фондів Кооперативу;

ж) прийняття рішення про придбання, відчуження і заклад активів і фондів Кооперативу;

з) визначення основних напрямів діяльності Кооперативу і його планів, затвердження звітів про їх виконання;

і) заслуховування і затвердження річного звіту Виконавчого директора, річного бюджету, річного балансу, рахунків прибутку і збитку;

к) встановлення розміру та виду сплати новим Членам і Асоційованим членам вступних внесків згідно з порядком, передбаченим цим Статутом;

л) визначення порядку розподілу прибутку, покриття збитків, надання кредитів Членам згідно з порядком, передбаченим цим Статутом;

м) виключення Членів або Асоційованих Членів з Кооперативу, прийом нових Членів, Асоційованих Членів;

н) прийняття рішення про створення чи ліквідацію дочірніх підприємств, вступ до різного роду об’єднання підприємств і виході з них;

о) прийняття рішення про реорганізацію чи ліквідацію Кооперативу, затвер-

дження ліквідаційного балансу.

13.12. Рішення з тих чи інших питань може бути прийнято і без скликання Загальних Зборів за допомогою проведення голосування шляхом письмового опитування Членів. Таке рішення є дійсним тільки в тому випадку, якщо воно підписано всіма Членами і Асоційованими Членами, які мають право брати участь у голосуванні з цих питань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]