Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВРБ-10-текст-в8ok.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
134.66 Кб
Скачать

3.2 Зміст випускної роботи

3.2.1 У ВРБ, по-перше, можуть розроблятись апаратурні питання: окремі функціональні вузли чи блоки апаратури телекомунікації, систем та мереж за заданою технологією, функціональні блоки РЕА, інформаційна безпека, організація технічної експлуатації систем чи мереж, сигнальна взаємодія тощо.

3.2.2 По-друге, у ВРБ можуть досліджуватись теоретично-розрахункові питання: алгоритми функціонування окремих блоків мережі, оптимізація структури мережі за певними критеріями, розрахунки завадостійкості демодуляторів та коректувальних кодів, діаграми спрямованості антен, провадитись розроблення програм тощо.

3.2.3 Випускна робота має синтезувати знання не менше двох дисциплін циклу професійної та практичної підготовки.

3.2.4 Якщо у процесі виконання роботи виготовлявся діючий макет чи якісь експериментальні дослідження, то в текстовій частині описуються методика та результати випробувань макета чи результати експерименту.

3.2.5 Не дозволяється наводити у ВРБ об’ємні текстуальні положення з підручників, Інтернету та інших видань, а також описувати принцип дії існуючої апаратури. Якщо такий опис передбачено завданням, то його краще розмістити в якомусь додатку з відповідними посиланнями на джерело інформації.

3.2.6 При поданні в роботі результатів колективних досліджень, у текстовій частині має бути чітко зазначено, яка доля участі належить випускникові.

3.2.7 Крім того, у більшості випадків ВРБ можна розглядати як першу (початкову) частину дипломного проекту (роботи) випускника-спеціаліста чи випускної роботи магістра.

3.3 Структура випускної роботи

3.3.1 ВРБ складається із завдання на виконання роботи (далі – завдання), розрахунково-пояснювальної записки разом з ілюстраціями (надалі – текстової частини), графічної частини у вигляді демонстраційних аркушів чи матеріалів презентації, які необхідні для доповіді під час захисту.

3.3.2 Загальний обсяг розрахунково-пояснювальної записки без обов’язкових 9 – 10 аркушів (див. пункт 5.2.1) та додатків, обсяг яких не обмежується, складає 25 – 35 стор. друкованого тексту, оформлених на аркушах формату А4. Типова структура та зміст розрахунково-пояснювальної записки за розділами подано в додатку В.

3.4 Порядок виконання роботи

3.4.1 Тематика та конкретні теми ВРБ постійно мають бути на стендах та сайтах кафедр, деканатів та дирекцій інститутів і періодично поновлюватись. Узагальнену тематику ВРБ подано в додатку Б.

3.4.2 Конкретна тема ВРБ та її керівник закріплюється за студентом розпорядженням декана (директора інституту) за поданням завідувача кафедри в кінці 7-го семестру і затверджується наказом ректора академії. Тоді ж і видається керівником завдання.

3.4.3 Обов’язки керівника:

– обговорення з випускником теми роботи, складання завдання та програми практики; розроблення календарного плану роботи над темою;

– надання рекомендації щодо основної літератури за темою роботи;

– проведення консультації випускника з усіх питань проектування чи дослідження в призначений час;

– здійснення систематичного контролю за виконанням студентом календарного плану підготовки ВРБ;

– перевірка всіх матеріалів роботи та оцінювання її результатів (надається відзив, взірець якого подано в додатку Г).

3.4.4 Керівник під час оцінювання ВРБ враховує не тільки якість її виконання, а й теоретичну та практичну підготовку випускника, ініціативу, працездатність, сумлінність та самостійність його роботи над темою.

3.4.5 Керівник має право бути присутнім під час захисту ВРБ та обговорення результатів захисту на підсумковому засіданні Державної екзаменаційної комісії (надалі – ДЕК).