Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
рпс...блеать!!!!!!!!!!.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
35 Кб
Скачать
  1. Основні форми зовнішньоекономічних зв'язків.

1.Взагалі, як мені відомо, культурні зв’язки між країнами світ; міжнародний туризм і міграції робочої сили є однією із форм зовнішньоекономічних зв'язків. Охарактеризуйте, будь ласка, в чому ж особливість цієї форми?Наприклад. чи високий рівень обслуговування іноземних туристів в Україні?

Виїзд громадян України за її межі з метою відпочинку чи заробітку, як і в'їзд на її територію громадян інших країн з цією ж метою, супроводжується міждержавними валютно-фінансовими потоками, тому міждержавний рух туристів і робочої сили також належить до зовнішньоекономічних зв'язків. Через низький рівень обслуговування притік іноземних туристів в Україну надзвичайно низький. Натомість зростає кількість українських громадян, які відпочивають у країнах Середземномор'я (Туреччина, Кіпр, Єгипет, Чорногорія, Іспанія, Франція, Італія), країнах Середньої Європи, Америки.

2. Зовнішня торгівля є однією з основних форм зовнішньоекономічних зв’язків. Найчастіше Україна виступає імпортером, але інколи й експортером. Отже, у мене запитання – на що припадає найбільша питома вага серед послуг, які надає Україна?

Зовнішню торгівлю товарами Україна здійснює більш як із 200 країнами. Найбільш відчутне відставання експорту від імпорту у товарному обміні з Туркменістаном і Росією — основними постачальниками в Україну енергоносіїв. Торгівля послугами посідає помітне місце в міжнародній торгівлі України. Найбільша питома вага серед послуг, які надавалися Україною іншим країнам, припадає на транспортні послуг (фрахт морських суден, транзит через її територію нафти, природного газу, інших вантажів, пасажирів), послуг зв'язку, різних ділових, професійних та технічних послуг.

3. У чому полягає така форма зовнішньоекономічної політики як надання кредитів і послуг — надання позик і кредитів, експорт та імпорт капіталу?

Україна співпрацює з міжнародними валютними і кредитно-фінансовими організаціями — Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, Європейським банком реконструкції і розвитку. У системі міжнародних кредитно-фінансових відносин дуже велике значення для країни має ввіз і вивіз капіталів. Україна виступає здебільшого імпортером капіталів, оскільки її можливості вкладати їх в економіку інших країн надзвичайно обмежені.

  1. Удосконалення зв'язків та співробітництва в умовах ринкових відносин.

  1. Що є пріоритетними напрямками для вирішення першочергових завдань економічного реформування (в тому числі і в сфері зовнішньоекономічних зв'язків в регіонах)?

Для вирішення першочергових завдань економічного реформування (в тому числі і в сфері зовнішньоекономічних зв'язків в регіонах) виконавча та законодавча влади в регіонах (областях, містах, районах) повинні зосередити зусилля на вирішенні таких пріоритетів, як:

• здійснення комплексу заходів щодо прискорення структурної перебудови галузей народного господарства регіону у напрямку стабілізації виробництва товарів народного споживання та нарощування обсягів експортоспроможної та імпортозамінної продукції;

• завершення в регіоні процесу приватизації і роздержавлення майна, вживання дієвих заходів, направлених на підтримку розвитку малого підприємництва та інших ринкових відносин;

• застосування заходів щодо раціонального використання трудових ресурсів і забезпечення найбільш повної зайнятості населення регіону;

• забезпечення комплексного вирішення в регіоні проблеми охорони навколишнього середовища та заходів соціального захисту населення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]