Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_bakalavr_OP.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
259.07 Кб
Скачать

5.9. Висновки

У висновках стисло викладають результати, одержані в роботі. У першому пункті висновків коротко оцінюють стан питання. Далі висновки мають містити відповіді на всі завдання, поставлені у вступі. Все це дасть змогу авторові засвідчити у висновках, що сформульованої у вступі мети досягнуто. Варто наголосити на окремих важливих здобутих результатах, обґрунтувати їх достовірність, викласти рекомендації щодо їх використання.

5.10. Список використаної літератури

Список використаної літератури слід розміщувати в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків. Бібліографічний опис джерел складають відповідно до чинних стандартів з бібліотечної та видавничої справи. Посилання на літературу в тексті роботи розмішують у квадратних дужках після відповідної цитати, наприклад [7]. Тут «7» – це номер у списку літератури тієї публікації, на яку посилається автор.

5.11. Додатки

До додатків за необхідності доцільно включати допоміжний матеріал:

  • таблиці допоміжних даних;

  • протоколи й акти випробувань, впровадження, розрахунки економічного ефекту;

  • допоміжні ілюстрації;

  • досліджений фактичний матеріал (копії наказів, планів, інструкцій)

6. Правила оформлення дипломної роботи

6.1. Загальні вимоги

Дипломну роботу друкують за допомогою принтера на одному боці аркуша білого паперу формату А4 (210x297 мм) через півтора міжрядкових інтервали до тридцяти рядків на сторінці, 14-м кеглем Times New Roman Cyr. (45-60 сторінок формату А4) з рамками без урахування списку літератури, додатків, пояснювальних таблиць, рисунків, графіків тощо).

Графічну частину виконують на 3-4 листах ватману формату А-1. На листах можуть бути представлені креслення, схеми, специфікації, графіки та інше. Графічна частина повинна виконуватись відповідно вимогам ЄСКД на комп’ютері, тушшю або олівцем (у тому числі кольоровим).

На кожному аркуші виконується основний напис, в якому проставляється шифр із вказівкою назви вищого навчального закладу, номеру індивідуального плану слухача, назви кафедри, номеру креслення (наприклад: ЛДУБЖД. 08290. ПБ та ОП. ГЧ-1). Форми основного напису на листах розрахунково-пояснювальної записки та графічної частини наведені в додатку 4.

Таблиці та ілюстрації в розрахунково-пояснювальній записці можна подавати на аркушах формату АЗ.

Обсяг основного тексту дипломної роботи 45-60 сторінок А4.

До загального обсягу роботи не входять додатки, список використаних джерел, таблиці та рисунки, які повністю займають площу сторінки. Але всі сторінки зазначених структурних одиниць підлягають суцільній нумерації.

Текст роботи необхідно друкувати в рамках, залишаючи поля таких розмірів: ліве – не менше 20 мм, праве – не менше 10 мм, верхнє – не менше 10 мм, нижнє – не менше 20 мм.

Допускається наявність не більше двох виправлень на одній сторінці.

Текст основної частини поділяють на розділи та підрозділи.

Заголовки структурних частин «ЗМІСТ», «ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «ВИСНОВКИ», «ДОДАТКИ», «СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ», друкують великими літерами по центру рядка. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою.

Відстань між заголовком (за винятком заголовка пункту) та текстом повинна дорівнювати 2 інтервали.

Кожну структурну частину роботи треба починати з нової сторінки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]