Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді на програмні питання на комп. екзамен...doc
Скачиваний:
80
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
2.06 Mб
Скачать

2. Призначення та загальна будова електричного спускового механізму та механічного спускового механізму.

Спусковий механізм призначений для роботи пострілу електричним (дублюючим електрозапал) або механічним спуском.

Електричний спусковий механізм (електроспуск) складається з підстави, електромагніту і з’єднувального блоку.

Підстава з привареною до нього стійкою служить для установки і кріплення деталей механізму електроспуску і пристрою електроконтакту.

Між стінок стійки на осі обертається нажим, що складається з двох важелів, зварених під кутом 90°. Збоку важеля приварена скоба, а в отвір важеля закручується гвинт, застопорений гайкою.

До стійки приварена скоба , в яку закручений гвинт, що обмежує поворот нажиму.

Пружина одним кінцем закріплена за скобу, а іншим за скобу і постійно підтискає натиск до упору.

Електромагніт служить для створення штовхаючого зусилля на важіль натиску при електричному спуску.

Електромагніт кріпиться до підстави болтами з шайбами і фіксується штифтами.

Сполучний блок складається з корпусу, колодок, штепсельних розйомів, контактора і резистора. Сполучний блок кріпиться до підстави болтами. Болти штопоряться дротом.

Корпус закритий кришкою з прокладкою, які щільно притиснуті до нього гвинтами, заштопореними дротом.

Електроконтактний пристрій є проміжною ланкою в електричному ланцюзі від кнопки стрільби або спускового важеля, що знаходяться відповідно на пульті управління і рукоятці підйомного механізму в танку до втулки капсуля ГУВ-7.

Контактний пристрій спускового механізму кріпиться до підстави і складається з кронштейна, контактної пластини, подушки, вставок, гвинтів, болта, гайки з шайбою і резистора, що знаходиться в сполучному блоці.

Механічний (ручною) спусковий механізм складається з рукоятки спуску, важеля, пружини, гвинта, втулки, гвинта з гайкою і полиці в зборі.

Полиця в зборі кріпиться до лівого щита огорожі трьома болтами з шайбами і фіксується штифтом; від само відгвинчування болти стопоряться дротом.

На підставі на осі між проушинами стійкі встановлена полиця з регулюючим гвинтом і гайкою. Гвинт обмежує хід полиці при натисненні рукоятки спуску. Вісь від випадання утримується шплінтом. Під дією пружини кручення, один кінець якої вставлений в паз під підставу, а інший спирається на верхню поверхню полиці, полиця прагне зайняти крайнє нижнє положення. Лівіше за полицю в зборі є отвір, в який вставлена і приварена до огорожі втулка. У втулку вставляється вісь важеля. Вісь вставлена таким чином, що важіль знаходиться усередині огорожі. Кінець осі виведений через втулку назовні і має вид квадрата, на якому шплінтом укріплена рукоятка спуску. На кінці важеля є виступ з отвором. Через цей отвір чіпляється один кінець пружини, другий кінець якої зачеплений за вісь.

На лівому щиті огорожі приварений упор, що обмежує поворот рукоятки спуску вгору. У важіль закручений гвинт, на який спирається полиця. Полиця в зборі за допомогою подовжніх пазів встановлюється так, щоб полиця встала під штовхачем спускового пристрою.

Спусковий пристрій поміщається в казеннику і складається з штовхача, пружини, важеля з віссю, важеля, взаємодіючого із стопором взводу, натиску, пружини і заглушки.