Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОМА Вир прак 2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
115.2 Кб
Скачать

5. Загальні вимоги до звіту про практику

Звичайно, аудит активів, пасивів та фінансових результатів повинен включати аудиторські докази та джерела їх отримання по кожному з розділів, тобто у звіті студент повинен розглянути питання, що стосуються аудиторських доказів, які необхідні аудиторам для складання аудиторського висновку, про види та вимоги до аудиторських доказів, також відзначити які помилки чи обман можуть мати (чи мали) місце в обліку підприємства, їх суттєвість. За обмеженням можливості описання усіх цих моментів, необхідний матеріал можна сформувати у таблиці, рисунки, схеми тощо і винести у додатки. Також додати до звіту усі зібрані ним докази.

Після кожного розділу необхідно зазначити про недоліки, якщо такі мали місце, в обліковому процесі чи системі внутрішнього контролю, що в свою чергу дасть можливість сформувати висновок за результатами проведеного аудиту на базовому підприємстві. Тому завершенням звіту про проходження виробничої практики з курсу «Організація і методика аудиту» є формування аудиторського висновку.

Студент після проходження виробничої практики зобов’язаний здати звіт на кафедру. Звіт складається з текстової частини та додатків (статут, наказ про облікову політику, звітність, документація з процесу інвентаризації та інші аудиторські докази, робочі та підсумкові документи). Усі додатки формуються у вигляді аудиторського досьє.

Звіт про практику повинен відображати дані про виконану студентом роботу за період проходження практики. Рекомендований обсяг звіту 35-40 сторінок комп’ютерного тексту, формату А4, набраного шрифтом Times New Roman, 14 кеглем з полуторним міжрядковим інтервалом.

Усі матеріали написані і зібрані під час проходження практики повинні бути підшиті у одну загальну папку.

Критичні зауваження і пропозиції студента повинні бути конкретними і виходити із сутності проведеної перевірки.

До звіту додається: характеристика з місця практики, щоденник про виробничу практику, завірений підписом керівника практики від підприємства і печаткою.

6. Підбиття підсумків практики

Звіт по виробничій практиці студент захищає у комісії, призначеній завідувачем кафедри, до складу якої обов’язково входить керівник практики з навчального закладу.

Студент, який не виконав програму практики без поважних причин, відраховується з навчального закладу. Якщо програма практики не виконана студентом з поважної причини, то навчальним закладом надається можливість студенту пройти практику повторно через рік.

Кафедра аудиту та державного контролю має використовувати і сприяти розвитку ефективних механізмів практичної адаптації студентів до специфіки конкретних виробників у ринковій економіці з урахуванням особливостей галузевого напряму університету і заповнення своєї ніші для ефективної майбутньої діяльності випускника.

Виконання завдань щодо практичної доцільності і звітування покладається на керівників виробничої практики.

Додаток 1

Міністерство аграрної політики України

Вінницький національний аграрний університет

Навчально-науковий інститут аграрної економіки

Факультет обліку Кафедра

та аудиту аудиту та державного контролю

З В І Т