Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ROZRAKhUNKOVA_ROBOTA.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
152.06 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника

Розрахункова робота

Виконала:

студентка групи ФК-44

Яцурака Петра

Перевірив викладач:

Вуситицька М.Я

м.Івано-Франківськ

2012 рік

Розрахункова робота

Розрахункова робота передбачає проведення аналізу діяльності страхової компанії. Для цього у методичних вказівках подається витяг з Рекомендацій щодо аналізу діяльності страховиків, затвердженого Національною комісією, що здійснює державне регулювання ринків у сфері ринків фінансових послуг (далі — Нацкомфінпослуг)1 (розпорядження від 17 березня 2005 р. № 3755), де вказаний порядок розрахунку всіх необхідних показників. Також наведені звітні форми страхової компанії, на основі яких необхідно провести аналіз діяльності страховика.

Кожен студент повинен виконати розрахункову роботу, збільшуючи кожну цифру, що використовується в розрахунках па власний порядковий номеру журналі академгрупи,

ВИТЯГ

З РЕКОМЕНДАЦІЙ ЩОДО АНАЛІЗУ ДІЯЛЬНОСТІ СТРАХОВИКІВ

І. Загальні положення

Рекомендації щодо аналізу діяльності страховиків (далі — Рекомендації) розроблено з метою стандартизації процедур здійснення аналізу діяльності страховиків працівниками Нацкомфінпослуг, своєчасного виявлення ризиків у діяльності страховиків.

Відхилення від рекомендованих значень показників, зазначених в Рекомендаціях, не є підставою для складання акта про порушення страховиком законодавства та застосування заходів впливу.

2. Тести раннього попередження

Тести раннього попередження — це система порівняння фактичних фінансових показників діяльності страховиків з визначеними Нацкомфінпослуг показниками, їх узагальнення та оцінка ризиків діяльності страховиків.

Тести раннього попередження використовуються для визначення рівня фінансової надійності страховиків, який розраховується за даними річної фінансової звітності, складеної відповідно до Порядку складання звітних даних страховиків, затвердженого розпорядженням Нацкомфінпослуг від 3 лютого 2004 р. № 39.

Відповідно до Рекомендацій здійснюється аналіз капіталу, активів, перестрахування, страхових резервів, дохідності, ліквідності і надається відповідна оцінка.

Оцінки виставляються по 4-бальній системі в залежності від діапазону, в який потрапило значення відповідного показника.

На основі проведених тестів раннього попередження страховики можуть отримати такі оцінки:

«1» (стійка) — фінансові показники знаходяться на високому рівні;

«2» (задовільна) — відсутні серйозні проблеми, фінансові показники знаходяться на середньому рівні;

«З» (гранична) — фінансовий стан викликає побоювання, фінансові показники знаходяться на рівні значно нижчому за середній;

«4» (незадовільна) — вважається неприпустимим, фінансовий стан є дуже нестабільним.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]