Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білет 8.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
66.05 Кб
Скачать

1 Відмови та несправності системи змащування

Основними несправностями системи змащення можуть бути: відсутність тиску, знижена або підвищений тиск масла, влучення охолодної рідини в систему змащення й текти масла. Зовнішні ознаки несправностей: зміна рівня масла в картері двигуна, зниження тиску й в'язкості, зміна кольору масла. Синій відтінок газів, що відробили, указує на згоряння масла в циліндрах через сильне зношування поршневих кілець, гільз, поршнів і т.д.

Причинами відсутності тиски можуть бути: низький рівень асла в картері, заїдання редукційного клапана або несправність привода масляного насоса. У цьому випадку необхідно відповідно причинам або долити масло в картер, або розібрати й промити редукційний клапан, усунути несправність у приводі масляного насоса.

Можливі причини зниженого тиску масла: низький рівень масла, підвищена температура масла, засмічення маслоприемника, ослаблення пружини редукційного клапана, зношування вкладишів підшипників колінчатого вала. Для усунення цього відповідно причинам необхідно: долити масло, остудити масло й усунути несправність у системі його охолодження, зняти піддон і промити маслоприемник, промити редукційний клапан, при необхідності замінити вкладиші підшипників колінчатого вала.

Причинами підвищеного тиску масла є: густе масло або заїдання редукційного клапана. Необхідно перевірити в'язкість масла й при необхідності замінити його, відключити масляний радіатор, перевірити клапан і усунути заїдання.

2 Робота з ремонту трансмісії

Ремонт трансмісії

Трансмісія автомобіля призначена для передачі обертового моменту від двигуна до ведучих коліс. Її складові частини: коробка передач, щеплення, привідні вали.

Наше СТО проводить повний ремонт та заміну щеплення, що при перших ознаках його несправності, дозволяє попередити небажані результати. При несвоєчасній діагностиці та ремонті щеплення, зменьшується строк експлуатації КПП, до речі, при несправному щеплені в КПП проходить неповна зупинка шестернь, що приводить до поломки зубів шестернь та зносу синхронізатора.

СТО пропонує вид робіт по ремонту трансмісії

- заміна щеплення.

- заміна маховика.

- заміна вилки щеплення.

- заміна сальника приводу.

- заміна підшипника вимкнення щеплення.

- заміна головного циліндру щеплення.

- заміна тросу щеплення.

- заміна робочого циліндру щеплення.

- регулювання щеплення.

- заміна гальмівної рідини щеплення.

- прокачка щеплення

- заміна пильників напіввісі

3 зберігання автомобілів у приміщеннях . способи росташуання

При організації зберігання автомобілів необхідно дотримуватися таких умов:

1) автомобілі, які повинні бути постійно готові до негайного виїзду, слід зберігати в опалюваних приміщеннях або так, щоб був забезпечений швидкий пуск двигуна (пожежні, швидкої медичної допомоги тощо);

2) вантажні автомобілі залежно від кліматичних умов можна зберігати на закритих стоянках, під навісами або на відкритих майданчиках;

3) автобуси і легкові автомобілі слід зберігати в приміщеннях, а при відсутності їх – під навісами;

4) автоцистерни для перевезення рідкого палива повинні зберігатися на відкритих майданчиках, під навісами або в ізольованих приміщеннях одноповерхових будівель, що мають безпосередній виїзд назовні;

5) автомобілі, асенізаційні, а також використовуються для перевезення отруйних речовин, необхідно зберігати окремо від автомобілів іншого призначення;

6) газобалонне автомобілі та автопричепи можна зберігати під навісами або на відкритих майданчиках.

При зберіганні автомобілів взимку в опалювальних приміщеннях температура повітря в них повинна бути не нижче +5 ° С. Для автомобілів, які зберігаються на відкритих майданчиках, під навісами або в неопалюваних приміщеннях, повинні бути передбачені засоби, що полегшують пуск двигуна при низьких температурах навколишнього повітря, та приміщення для обігріву автомобілів перед надходженням їх у технічне обслуговування або ремонт, Наявність таких приміщень сприяє підвищенню якості технічного обслуговування та ремонту, а також створює умови для рівномірного завантаження постів і потокових ліній.

Мінімальна місткість стоянок для попереднього обігріву автомобілів повинна становити приблизно 1,5-2 норми часовий пропускної здатності зони технічного обслуговування та ремонту.

Будинки для зберігання автомобілів можуть бути одноповерховими і багатоповерховими. Одноповерхові стоянки є найбільш простими й економічними, тому вони найбільш поширені. Автомобілі можна зберігати в підземних стоянках при дотриманні певних протипожежних і санітарних вимог.

Багатоповерхові стоянки застосовуються переважно для легкових автомобілів. Залежно від способу переміщення штомобілей у верхні поверхи багатоповерхові стоянки діляться па рампової і механізовані. У практиці вітчизняного гаражного будівництва більш широко застосовуються рампової стоянки. Якщо поверхи двох суміжних секцій зміщені відносно один одного на половину поверху (за умовами рельєфу місцевості), то застосовують напіврампами. По конструкції розрізняють рампи прямолінійні і криволінійні. У залежності від кількості смуг руху рампи можуть бути однопутними і двоколійними. Рампи розташовують всередині приміщення або зовні.

Білет 10