Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_praktika_Finansi_i_kredit_4_02_12.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
422.91 Кб
Скачать

3. Розділ звіту «Організація охорони праці на базах практики»

Розділ звіту з виробничої практики стосовно «Організації охорони праці на базах практики» повинен оформлятися як останній окремий розділ і входити як складова до загального звіту по практиці.

Перевіряється і оцінюється цей розділ звіту викладачами, які викладають дисципліни з охорони праці, безпеки життєдіяльності та пройшли відповідні курси підвищення кваліфікації. Прізвище керівника розділу ставиться на титульній сторінці загального звіту. Назва розділу з охорони праці записується одним рядком в загальному змісті звіту по практиці, напр. (в п. Організація охорони праці в ДПІ Голосіївського району м. Києва).

Об’єм текстової частини звіту (без додатків) 5-6 сторінок машинописного тексту. Нумерація сторінок загальна по звіту.

Текст звіту оформляється розміром кегля 14, шрифт Times New Roman, інтервал – 1,5, без інтервалів між окремими пунктами звіту.

У вступі студент повинен відобразити загальний стан охорони праці в Україні в цілому, також в тій галузі, до якої відноситься база практики студента, державну політику в галузі охорони праці та перспективи розвитку працеохоронної діяльності в ринкових умовах господарювання.

Пункти 1, 2 змісту розділу повинні стосуватися конкретних місць практики і відобразити реальний стан речей в галузі охорони праці.

У висновках студент повинен зробити узагальнення про стан питань охорони праці на конкретному підприємстві, в установі та організації, дати рекомендації щодо поліпшення працеохоронної діяльності.

Список використаних джерел стосовно розділу приводиться в загальному списку літературних джерел згідно вимогам стандартів до оформлення літератури.

Як додатки приводяться ксерокопії нормативних і робочих (заповнених) документів стосовно відповідних пунктів розділу «Охорона праці» .

В кінці звіту студенти роблять висновок про стан охорони праці на базі практики та пропозиції до розділу.

Зміст розділу «Організація охорони праці на базах проходження практики»

1. Нормативні документи в галузі охорони праці: Закони, Постанови, Положення, інструкції, які мають практичне застосування в організаціях, установах, на підприємствах за місцем проходження практики.

Студент повинен перерахувати загально-державні нормативні акти в галузі охорони праці на основі яких розробляються положення, інструкції та інші нормативні акти стосовно певного виду діяльності, а також привести перелік нормативних документів, які розроблені відповідно службою охорони праці та затверджені роботодавцем за місцем практики. Як додатки привести 3-5 нормативних документів, які розроблені і діють в установі, організації та на підприємстві за місцем практики.

2. Організація і структура служби охорони праці. Обов’язки посадових осіб. Навчання та інструктажі з охорони праці.

В цьому пункті необхідно охарактеризувати вимоги щодо організації служб охорони праці на підприємствах та установах згідно ст. 15 Закону України «Про охорону праці, а також описати організацію працеохоронної діяльності конкретно за місцем практики (структура служби ОП, посадові інструкції відповідальних осіб, участь в розробці нормативних документів та інструкцій з ОП, проведення навчання та інструктажів з ОП. Як додатки привести посадові інструкції працівників служб охорони праці, плани працеохоронних заходів за попередній рік.