Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМ))))).rtf
Скачиваний:
0
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
814.89 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту Українська академія друкарства

Кафедра обліку і аудиту у ВПК

Дипломна робота

На тему: «Фінансова звітність підприємства на прикладі ТОВ «Консервний завод»Поповецький»

Виконала:

Студентка групи Бс-51

Янчук І.О.

Перевірила:

к.е.н. доц..Малярчук І.І.

Львів - 2012Зміст

1. Основи фінансової звітності та принципи її складання

2. Порядок складання фінансової звітності ТОВ "Консервний завод"Поповецький"

2.1. Коротка характеристика діяльності товариства і організації його бухгалтерськго обліку

2.2. Структура і порядок складання форми № 1 "Баланс"

2.3.Структура і порядок складання форми № 2 "Звіт про фінансові результати"

2.4. Структура і порядок складання форми №3 "Звіт про рух грошових коштів"

2.5. Структура і порядок складання форми №4 "Звіт про власний капітал"

2.6. Структура і порядок складання форми №5 "Примітки до річної фінансової звітності"

Вступ

Відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» усі підприємства та організації повинні на основі даних бухгалтерського обліку складати і подавати фінансову (бухгалтерську) звітність. Ця необхідність зумовлена тим, що користувачі фінансової звітності потребують систематизованої інформації про діяльність підприємства, інвесторами або власниками якого вони є або бажають стати. Економічні рішення, які приймають користувачі фінансових звітів, вимагають оцінки здатності підприємства генерувати грошові кошти та їх еквіваленти, а також часу та впевненості в їх генеруванні. Власне цим і визначається, наприклад, спроможність підприємства здійснювати виплату заробітної плати або розраховуватися із постачальниками, своєчасно повертати позики, сплачувати дивіденди тощо.

Для нормального функціонування будь-якої ланки ринкової економіки потрібно, щоб учасники, які приймають рішення, мали правдиву та обєктивну інформацію про майно, грошовий та фінансовий стан, результати роботи прибутки, доходи чи збитки, про особливості їх досягнення (на підставі попередніх даних) як на своєму підприємстві, так і у партнерів. Таку інформацію надає система бухгалтерського обліку та звітності. Чітко налагоджений бухгалтерський облік своєчасно забезпечує потреби управління необхідною та вірогідною інформацією для виконання всебічного аналізу господарської діяльності та обгрунтування відповідних управлінських рішень. Фінансова звітність це найобєктивніше джерело відомостей про діяльність підприємства. Вона є основою для фінансового аналізу, основною метою якого є вивчення та визначення фінансового стану підприємства важливішої характеристики фінансової діяльності підприємства. Фінансовий стан визначає конкурентоспроможність учасника економічних відносин, виступає гарантом ефективної реалізації економічних інтересів як підприємства, так і його партнерів. Майже усі користувачі фінансових звітів підприємств використовують їх для подальшого застосування до них методів фінансового аналізу з метою прийняття рішень по оптимізації своїх інтересів, прогнозування майбутнього стану, доходів, напрямів діяльності. Тому неможливо переоцінити значення повної та достовірної інформації про фінансовий стан та результати діяльності підприємства при вирішенні поточних та перспективних господарських проблем. Для прийняття правильних управлінських рішень навіть на рівні підприємства повинні використовуватись дані, які відповідають певним правилам, вимогам і нормам, що є зрозумілими та прийнятними для користувачів.

Метою дипломної роботи є: дослідити теоретичні аспекти складання фінансової звітності підприємства, встановити відповідність фінансової звітності, в усіх суттєвих аспектах, законодавчим джерелам, які регламентують порядок підготовки і представлення фінансових звітів, вивчити методику аналізу показників а також здійснити їх практичне впровадження на досліджуваному підприємстві, з метою подальшого вдосконалення фінансової звітності підприємства як інформаційної бази для прийняття рішень.

Виходячи із мети дослідження основним завданням дипломної роботи є:

  1. формулювання визначення фінансової звітності;

  2. визначення характеристики балансу, як основної форми фінансової звітності, розгляд структури балансу;

  3. вивчення порядку складання та змісту його статей;

  4. проведення аналізу фінансового стану, фінансової стійкості, ліквідності та платоспроможності підприємства на основі даних балансу;

  5. позиції щодо шляхів вдосконалення аналізу фінансового стану підприємства.

Об’єктом дослідження обрано ТОВ "Консервний завод"Поповецький", яке є суб’єктом середнього бізнесу і складає звітність за «повним переліком».

Предметом дослідження є питання відображення в обліку, а також аналіз показників фінансової звітності суб’єкта підприємництва.

Методи дослідження: теоретичною та методологічною базою роботи є досягнення вітчизняної і зарубіжної науки у галузі техніки та методології складання фінансової звітності суб’єктів підприємництва, аналізу її показників. Вихідною інформаційною основою для обґрунтування напрямків вивчення балансу підприємства і аналізу його основних показників є офіційні статистичні дані, фахові літературні джерела, власні аналітичні розрахунки.

Дипломна робота складається із вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел і додатків. У вступі розкрито актуальність досліджуваної теми, визначено мету та сформульовано завдання дослідження, охарактеризовано об’єкт, предмет та методи дослідження, а також подано структуру роботи.

У першому розділі викладені основи фінансової звітності, визначено мету, якісні характеристики та принципи підготовки фінансової звітності суб’єктів бізнесу.

У другому розділі висвітлено структуру, методику та техніку складання бухгалтерського балансу, Звіту про фінансові результати, Звіту про рух грошових коштів, Звіту про власний капітал, а також Приміток до річної фінансової звітності.

У третьому розділі розглянута методика аналізу фінансової звітності на прикладі ТОВ "Консервний завод"Поповецький"

У висновках подано загальні тези, що відображають підсумки теоретичного і практичного матеріалу, наведеного в роботі.

Дипломна робота викладена на --- сторінках, містить --- таблиць, --рисунка і --- додатків. Список використаних літературних джерел налічує --- найменування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]