Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вимоги до випускної.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
97.79 Кб
Скачать

Розділ 1 місце соціально-правової активності у процесі соціалізації молоді

    1. Поняття про соціально-правову активність

В огляді літератури, що складає зміст розділу 1, окреслюються основні етапи розвитку наукової думки за проблемою. Стисло, критично висвітлюючи роботи попередників, автор повинен назвати ті питання, що залишились невирішеними і визначити своє місце у розв'язанні проблеми. Бажано закінчити розділ резюме стосовно необхідності проведення досліджень у даній галузі.

У розділі 2 доцільно обґрунтувати напрямок дослідження, обрати методи дослідження та охарактеризувати їх, розробити загальну методику проведення досліджень. Потім викладаються результати власних досліджень з висвітленням того нового, що він внесено у розробку проблеми. Дається оцінка повноти вирішення поставлених задач, оцінка достовірності одержаних результатів (характеристик, параметрів), їх порівняння з аналогічними результатами вітчизняних і зарубіжних праць, обгрунтування потреби додаткових досліджень, негативні результати, які обумовлюють необхідність припинення подальших досліджень 12, с.9.

У розділі 3 можуть бути запропоновані методичні рекомендації щодо практичного вирішення проблеми.

Всі види графічного зображення інформації, за виключенням таблиць, позначаються словом „Рис” з відповідним номером арабськими цифрами (номер складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації) та заголовком, що відбиває зміст . Посилання. У тому місці, де викладається тема, що пов'язана із ілюстрацією, розміщують посилання у вигляді виразу у круглих дужках: (рисунок 1.1) або зворот типу: "... як видно з рисунку 1.1", або "... як це показано на рисунку 1.1". Розташування. У тексті роботи розташовується безпосередньо після опису його побудови та посилання на нього. Графік словесно описується у тексті роботи, також пояснюється динаміка показників та їх взаємозалежність, розкриваються виявлені тенденції. Наприклад:

Рис.1.1. Структура соціально-педагогічної діяльності

Вимоги до змісту таблиці: вибір суттєвих характеристик предметів вивчення, тобто значимість підмета та присудка; порівнянність даних, їх однорідність; точність всіх даних. Оформлення:

  • посилання: таблицю розміщують після першого згадування про неї в тексті - посилання (табл.3) або на наступній сторінці, при необхідності – у додатку так, щоб її можна було читати без повороту переплетеного блоку роботи або з поворотом за годинниковою стрілкою. На всі таблиці у тексті мають бути посилання

  • За вимогами ВАК слово Таблиця і її номер пишеться справа, а її тематичний заголовок з наступної строки симетрично до тексту.

  • Нумерація: здійснюється послідовно в межах розділу, а ті, що розміщені в додатках, нумерують у межах кожного додатка. Номер таблиці без знака “№” повинен складатися з номера розділу або додатку і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка:

Таблиця 1.2

Основні параметри технологічного процесу

  • Перенесення таблиці, що не помістилася на одній сторінці. Під головкою таблиці, що містить словесну інформацію, прокреслюється додатковий рядок з вказівкою порядкового номера граф. Вона повторюється на сторінці переносу з частиною таблиці, що залишилася. У верхньому куту пишеться: продовження табл.3.

Заголовки граф і рядків таблиці слід писати з першої великої літери, а підзаголовки – з малих, якщо вони складають одне речення з заголовком, або з великої літери, якщо вони мають самостійне значення.

Графу “Номер по порядку” до таблиці включати не дозволяється. За необхідністю нумерації показників порядкові номери слід вказувати у першій графі (боковику) таблиці перед їх найменуванням без крапки після цифри. У графах таблиці неможна залишати вільні місця. Якщо дані відсутні, то ставиться дефіс або слово “немає”. Цифри в графах таблиці повинні проставлятися таким чином, щоб розряди чисел у всій графі були розташовані один під одним, якщо вони відносяться до одного показника. В одній графі повинно бути дотримано, як правило, однакова кількість десятичних знаків для всіх значень величини.