Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вимоги до випускної.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
117.25 Кб
Скачать

Зразок

Вимоги до оформлення випускних робіт

Випускна робота виконується шрифтом № 14 Times New Roman з полуторним міжрядковим інтервалом. Обсяг випускної роботи для спеціаліста – 60+10 сторінок, для магістра – 80 + 10 сторінок

ПОЛЯ: зверху, знизу – 2 см, справа – 1,5 см, зліва – 3,5 см

НУМЕРАЦІЯ. Від титульного аркуша до останньої сторінки. На титульному та першій сторінці змісту номер не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють арабськими цифрами у правому верхньому куті без крапки (3,4 …).

ІНТЕРВАЛИ. Відстань між назвою розділу і наступним текстом 3 інтервалам (після одного пропущеного рядка). Така ж відстань між заголовком розділу і підрозділу, кінцем тексту і заголовком підрозділу. Відстань між заголовком підрозділу та текстом 1,5 інтервали.

Абзацний відступ 8 – 12 мм.

Не дозволяється розміщувати назву підрозділу, пункту в нижній частини сторінки, якщо після неї розміщено тільки один рядок тексту.

Кожну структурну частину роботи треба починати з нової сторінки

ЗАГОЛОВКИ. Заголовки структурних частин друкують великими літерами: ЗМІСТ, ВСТУП, РОЗДІЛ, ВИСНОВКИ, СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ, ДОДАТКИ з нової сторінки без крапки в кінці. Після слова „Розділ” ставлять його номер, після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу (основному тексту розділу може передувати передмова з коротким описом обраного напрямку та обґрунтуванням застосованих методів дослідження). Підрозділи – з абзацу, без крапки в кінці маленькими буквами. Пункти – маленькими буквами з абзацу в розрядці в підбір до тексту та крапкою в кінці.

ПОРЯДОК ФОРМУВАННЯ ТЕКСТУ:  титульний аркуш,  зміст  перелік умовних позначень (за необхідністю),  вступ  основна частина  висновки  список використаних джерел  додатки (за необхідністю).

Робота починається з титульного листа, котрий друкується за встановленим зразком (звертатися до лаборанта кафедри). Другий лист – зміст. Вимоги до оформлення:

  • співрозмірність розділів між собою за обсягом та ступенем складності змісту

  • число підрозділів у розділах та пунктів у підрозділах не менше 2.

  • не нумерується (якщо займає дві сторінки, перша не нумерується, хоча зараховується як друга сторінка, а друга нумерується як 3)

  • зміст повинен бути точною копією змістів частин тексту

  • заголовки формулюються звичайно у вигляді речень з основними членами та у оповідальній формі (не питальній або окличній). Повинні бути змістовними, відбивати ідеї, що розкриваються в них.

  • у заголовках не допускаються скорочення слів, крім загальноприйнятих абревіатур

  • нумерація розділів, підрозділів, пунктів. Використовуються цифри: арабські – для розділів, подвійні арабські – для підрозділів (1.1.) та потрійні арабські для пунктів(1.1.1), коли перша цифра позначає належність до певного розділу, а друга – номер підрозділу в ньому. Додатки нумеруються буквами (Розділ 1. Підрозділ 1.1. Пункт 1.1.1, Додаток А)

  • Заголовки однакових ступенів рубрикації варто розташовувати друг під другом. Заголовки кожної наступної ступені зміщають на 3-5 знаків вправо стосовно заголовків попереднього ступеня.

  • Всі заголовки починають із великої літери, крапку наприкінці не ставлять.

  • Останнє слово кожного заголовка з'єднують крапками з відповідним йому номером сторінки в правому стовпці змісту.