Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Informatika_laboratorni_2011_2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
1.81 Mб
Скачать

Теоретичні відомості

Антивірусна програма (антивірус) – програма для виявлення і видалення комп’ютерних вірусів та інших шкідливих програм, запобігання їх розповсюдження, а також відновлення програм заражених ними.

Основні завдання сучасних антивірусних програм:

– Сканування файлів і програм в режимі реального часу. – Сканування комп’ютера на вимогу. – Сканування інтернет-трафіку. – Сканування електронної пошти. – Захист від атак небезпечних веб-вузлів. – Відновлення пошкоджених файлів (лікування).

Увага:

1. Використання більш ніж одного антивірусного продукту для захисту в режимі реального часу може спричинити конфлікти та надмірне використання системних ресурсів, тому строго рекомендується використовувати лише один антивірус для захисту в режимі реального часу.

2. Антивіруси надають захист від вірусів, троянів і руткітів. Але зі збільшенням кількості шкідливих програм, паралельно з антивірусом потрібно мати і інші програми для забезпечення безпеки комп’ютера – в першу чергу фаєрволи і антишпигуни.

Приклади безкоштовних антивірусних програм:

Avira AntiVir Personal Edition, Avast! 4 Home Edition, AVG Anti-Virus Free Edition, Dr.Web CureIt!, Kaspersky Virus Removal Tool.

Приклади ліцензійних антивірусних програм:

Серія продуктів лабораторії Касперського, Анти Вірус Доктор Веб (Dr.Web Desktop Security Suite, Dr.Web Mobile Security Suite, Dr.Web® Enterprise Suite, Dr.Web Mail Security Suite, Dr.Web Server Security Suite), Серія продуктів Антивірус NOD32, тощо.

Коротка довідка про антивірусне ПЗ, встановлене на вашому комп’ютері:

Серія ESET Smart Security Business Edition розрахована на 5 і більше робочих місць

ESET Smart Security Business Edition – нова інтегрована система безпеки, що повною мірою відповідає потребам великих організацій, а також представників малого й середнього бізнесу

До складу пропонованого пакета входять високоякісні засоби захисту від вірусів, спама й шпигунського ПО, а також чудовий міжмережевий екран. Редакція Business Edition також пропонує зручний інструмент ESET Remote Administrator, призначений для вилученого розгортання й централізованого адміністрування систем ESET Smart Security і ESET NOD32 Antivirus.

Рішення базується на технології евристичного аналізу ThreatSense, що одержала безліч нагород, і нової версії популярного механізму вірусного сканування ESET NOD32 Antivirus 3.0. Компоненти пакета тісно інтегруються один з одним і дозволяють швидко і ефективно виявляти й ліквідувати як відомі, так і зовсім нові загрози

Завдання 6. Знайомство з антивірусною программою ESET NOD32 Smart Security Bussiness Edition.

1. Занотувати у зошит інформацію про програму перевірки на віруси ESET NOD32 Smart Security Bussiness Edition. (вікно «О программе»)

2. Занотувати у зошит назви встановлених компонентів.

3. Використовуючи довідкову систему програми, записати вимоги до системи.

4. Використовуючи довідкову систему програми (розділ «Антивирусная защита/выявлено заражение»), записати ознаки зараження комп’ютера і необхідні дії.

Завдання 7. Оформити звіт та здати роботу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]