Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 частина курсака АГД.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
46.62 Кб
Скачать

Розділ 2. Аналіз дебіторської і кредиторської заборгованості державної акціонерної холдингової компанії

Повне найменування емітента:

Державна акцiонерна холдингова компанiя

Організаційно-правова форма емітента

Відкрите акціонерне товариство

Ідентифікаційний код за ЄДРПОУ емітента

14312980

Місцезнаходження емітента

Україна Миколаївська Заводський р-н 54000 м.Миколаїв Iндустрiальна, 1

Міжміський код, телефон та факс емітента

0512-476492 0512-476843

Пiдприємство "Чорноморський суднобудiвний завод" було засновано у 1897 роцi як франко-бельгiйське акцiонерне товариство "Наваль" (Морський). ЧСЗ - одна з найбiльших судноверфей у Європi, на якiй було побудовано бiльш тисячi суден i кораблiв, десятки тисяч машин, механiзмiв, суднового устаткування, устаткування для багатьох галузей промисловостi, тисячi комплектiв меблiв i спортiнвентарю. Заводу належить прiоритет у будiвництвi найбiльших у свiтi китобаз i швидкохiдних паротурбiнних сухогрузiв. Науково-технологiчний рiвень вiйськового i цивiльного кораблебудування сприяв визнанню високого мiжнародногоавторитету Чорноморського суднобудiвного заводу. Тут будувалися науково-пошуковi судна для космiчних дослiджень. Це єдиний завод у колишньому СРСР, що по своїх можливостях змiг i побудував кораблi рiзного типу, що авiанесуть, довжиною понад 300 метрiв i перший радянський авiаносець "Адмiрал флоту Радянського Союзу Кузнєцов". Продукцiя "ЧСЗ" експортувалася у Швецiю, Болгарiю, Фiнляндiю, Румунiю, Великобританiю, Нiмеччену, Норвегiю, Португалiю, Кувейт, Iндiю i Росiю. У 1997 роцi затверджено план реструктуризацiї державного пiдприємства "Чорноморський суднобудiвний завод". У 1998 роцi зi складу ДП "ЧСЗ" було вiдокремлено 5 структурних пiдроздiлiв з перетворенням їх на самостiйнi юридичнi особи. З метою збереження цiлосного виробничо-технологiчного комплексу, згiдно з Постановою КМУ вiд 11.12.1998р. № 1959 на базi Державного пiдприємства "ЧСЗ" було створено Державну акцiонерну холдингову компанiю "Чорноморський суднобудiвний завод". У вереснi 1999 року була здiйснена державна реєстрацiя ДАХК "ЧСЗ" та її дочiрнiх пiдприємств: - ВАТ "Суднобудiвна верф "Меридiан" (51 % акцiй передано до статутного фонду ДАХК "ЧСЗ"); - ВАТ "Чорноморський машинобудiвний завод" ; - ВАТ "Малярно-iзоляцiйне пiдприємство "Райдуга"; - ВАТ "Чорноморський меблевий завод "Чорномормеблi"; -ВАТ "Чорноморбудсервiс". Згiдно з Розпорядженням Мiнпромполiтики України № 51 вiд 30.05.2002р. З метою забезпечення оптимiзацiї виробничої та органiзацiйної структури ДАХК "ЧСЗ" на базi непрофiльних структурних пiдроздiлiв створенi чотири товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю: - ТОВ "Суднове машинобудування" (на базi iнструментального виробництва); - ТОВ "Дельта" (на базi електродного виробництва); - ТОВ "Чорноморсоцсфера" (на базi соцiально-побутової сфери); - ТОВ "Чорноморвтормет" (на база цеху по переробцi металевого брухту).

Облiк основних засобiв здiйснюється за первiсною вартiстю,що збiльшена на суму полiпшень та зменшена на суму зносу. На пiдприємствi застосовується прямолiнiйний метод нарахування амортизацiї без застосування методу прискореної амортизацiї Дiапазон термiнiв користування основними засобами складає :будiвлями та спорудами-25-100 рокiв,передавальними пристроями-15-40 рокiв, машинами та обладнанням-5-20рокiв, транспортними засобами-8-20 рокiв,iншими основними засобами-4-18 рокiв. Умови використання стацiонарнi, за 1-3 змiнними графiками роботи за мiсцезнаходженням емiтента

Станом на 31.12.2010 року статутний фонд Державної акцiонерної холдингової компанiї "Чорноморський суднобудiвний завод" складає 129195520,00 грн.., що вiдповiдає Статуту пiдприємства (iз змiнами та доповненнями), та повнiстю сформовано.

Основна продукцiя ДАХК "ЧСЗ" - суднобудування та ремонт суден. Тривалий досвiд в суднобудуваннi, унiкальнi технологiї, квалiфiкованi кадри дозволяють випускати продукцiю на рiвнi свiтових стандартiв.

Первiсна вартiсть основнiх засобiв на кiнець звiтного перiоду становить 524768 тис.грн., залишкова вартiсть становить 207620тис. грн.

До основних факторiв, що впливають на дiяльнiсть пiдприємства слiд вiднести: - нестабiльнiсть законодавчої бази, високi податки;

- зростання мiнiмальної заробiтної платнi тi цiн на енергоносiї.

Фiнансування будiвництва та ремонту суден здiйснюється за рахунок авансових платежiв замовника, залучення банкiвських кредитiв.

Головними конкурентами Державної акціонерної холдингової компанії є:

Таблиця 2.1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]