Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Test3.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
86.53 Кб
Скачать

Оцінка результатів

Показники, отримані за цією методикою, можуть коливатися від 0 до 1. Показники, які ближчі до 1 свідчать про високий рівень виявлення комунікативних чи організаторських здібностей; показники, ближчі до 0 – про їх низький рівень.

Оціночний коефіцієнт (К) – це первинна кількісна характеристика матеріалів тестування. Для якісної стандартизації результатів тестування використовуються шкали оцінок, у яких тому чи іншому діапазону кількісних показників К відповідає певна оцінка.

Наприклад, у Вас співпало 19 відповідей по шкалі оцінок комунікативних здібностей і 16 – по шкалі організаторських здібностей. Користуючись формулою, вираховуємо:

Кк = 19:20 = 0,95; Ко = 16:20 = 0,8.

Записуємо отримані результати в бланк відповідей та порівнюємо їх зі шкалами оцінок комунікативних та організаторських здібностей.

Шкала оцінок

комунікативних здібностей

Кк

Оцінка

Рівень виявлення

комунікативних здібностей

0,10 – 0,45

1

Низький

0,46 – 0,55

2

Нижче середнього

0,56 – 0,65

3

Середній

0,66 – 0,75

4

Високий

0,76 – 1,00

5

Дуже високий

Шкала оцінок

організаторських здібностей

Ко

Оцінка

Рівень виявлення організаторських здібностей

0,20 – 0,55

1

Низький

0,56 – 0,65

2

Нижче середнього

0,66 – 0,70

3

Середній

0 0,71 - 0,80

4

Високий

0,81 – 1,00

5

Дуже високий

Інтерпретація результатів

Якщо Ви отримали оцінку “1”, то у Вас низький рівень виявлення здібностей до комунікативної та організаторської діяльності.

Якщо Ви отримали оцінку “2”, Ваші комунікативні чи організаторські здібності знаходяться на рівні нижче середнього. Ви не прагнете до спілкування, відчуваєте себе ніяково у новій компанії, колективі, віддаєте перевагу проводити час наодинці, обмежуєте коло знайомих, відчуваєте труднощі у встановленні контактів з людьми та під час виступів перед аудиторією, погано орієнтуєтесь у незнайомій ситуації, не відстоюєте свою точку зору, важко сприймаєте образи. Проявлення ініціативи у громадській діяльності у Вас занижено. У багатьох справах Ви ігноруєте прийняття самостійних рішень.

Якщо Ви отримали оцінку “3”, то у Вас середній рівень прояву комунікативних чи організаторських здібностей. Володіючи в цілому середніми показниками, Ви прагнете до контактів з людьми, не обмежуєте коло знайомих, відстоюєте свою думку, плануєте роботу. Однак “потенціал” цих здібностей не виділяється високою стійкістю. Вам потрібно в подальшому серйозної та планомірної роботи по формуванню і розвитку комунікативних і організаторських здібностей.

Якщо Ви отримали оцінку “4”, то Вас можна віднести до групи з високим рівнем комунікативних чи організаторських здібностей. Ви не розгублюєтесь у новій обстановці, швидко знаходите друзів, постійно прагнете розширити коло знайомих, займаєтесь громадською діяльністю, допомагаєте близьким, друзям, проявляєте ініціативу у спілкуванні, із задаволенням приймаєте участь в організації громадських міроприємств, здатні прийняти самостійне рішення у складній ситуації.

Якщо Ви отримали оцінку “5”, то Ви володієте дуже високим рівнем комунікативних чи організаторських здібностей. Вам характерні швидка орієнтація у складних ситуаціях. Ви ініціативні, віддаєте перевагу у важкій справі чи у складній ситуації приймати самостійні рішення, відстоювати свою точку зору і домагаєтесь, щоб вона була прийнята. Ви вільно відчуваєте себе у незнайомій компанії, вмієте організовувати колективні справи.

* Приводиться по: Профконсультационная работа со старшекласниками / Под. ред. Федоришина. – К., 1980.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]