Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практична робота 7.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
73.73 Кб
Скачать

Практична робота № 7. Тема: « Виявлення порушень та недоліків з МШП» Мета заняття: з'ясувати завдання, напрями і джерела ревізії МШП матеріальних цінностей; визначити об'єкти ревізії МШП; розробити заходи по реалізації результатів контролю та навчитися здійснювати записи про виявлені порушення та зловживання до журналу ревізора. Вид заняття: практична робота.

Методи проведення заняття: пояснення, бесіда, завдання практичної роботи. Матеріально-технічне, інформаційне та дидактичне забезпечення: калькулятори, роздатковий матеріал, індивідуальні завдання, завдання практичної роботи. Рекомендована література.

1 .Податковий кодекс України від 2 грудня 2010 року N 2755-УІ (із змінами та доповненнями). 2.Інструкція про порядок проведення ревізій і перевірок органами державної контрольно- ревізійної служби в Україні, затвердженого наказом ДКРС в Україні від 03.10.97р.

  1. Закон України « Про аудиторську діяльність».

  2. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку №9 «Запаси».

  3. Інструкція з інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, коштів і документів і розрахунків, затвердженої наказом Мінфіну України від 11.08.94 р.№69 зі змінами.

  4. Л.В. Дікань «Контроль і ревізія» Практикум. Навчальний посібник, м. Київ: «Знання» ,2007р.

  5. В.С.Усач «Контроль і ревізія», Навчально-методичний посібник, м.Київ, «Либідь» 2002р.

  6. Порядок визначення розміру збитків від розкрадання, нестачі, знищення (псування) матеріальних цінностей, затвердженого постановою КМУ від 22.01.96р. №116

Основні теоретично-розрахункові положення теми.

Для виконання задач необхідно вивчити передбачений програмою теоретичний матеріал за темою «Контроль і ревізія матеріальних запасів;;, знати нормативні документи, інструктивний матеріал з питань обліку МШП, порядку проведення інвентаризації і відображення в обліку виявлених по результатах інвентаризації надлишків чи нестач МШП, порядку відшкодування збитків від нестач і втрат від псування цінностей. При перевірці операції з оприбуткування МШП треба визначити правильність класифікації окремих об'єктів згідно з їх класифікаційними групами, встановленими з урахуванням функціонального призначення засобів праці та ціни одного предмета (предмети довгострокового використання вартістю до 500 грн. за одиницю, малоцінні вартістю до 10 грн. за одиницю, виробничого чи невиробничого використання). Крім того, треба обов'язково повторити відповідну тему з курсу «Бухгалтерський облік»

Для розв'язування задач 1-3 необхідно звернути увагу на правильність документального оформлення і відображення в обліку операцій по оприбуткуванню і відпуску матеріальних цінностей та відображення результатів інвентаризації .

За умовами задач 4-6 необхідно звернути увагу на правильність визначення суми, норми і розміру природного збитку, суми ,що підлягає відшкодуванню винною особою МШП, необхідно уважно вивчити нормативні документи щодо стягнення суми відшкодування з винної особи. Правильність вартості реалізації МШП необхідно визначити в задачі 7.

У процесі рішення задач укажіть джерела інформації, доповніть відсутні в умовах задачі окремі реквізити документів.

У процесі рішення задач, визначаючи суть порушень чи недоліків, класифікуйте їх за напрямами контролю.

Завершуючи виконання завдання з теми, самостійно складіть розділ акта ревізії операцій з запасами, систематизуючи інформацію з журналу ревізора та додатків до акта. Поточний контроль виконання роботи: бесіда, пояснення, відповіді на запитання, вирішення проблемних ситуацій.

Підведення підсумків заняття та оцінка виконаної роботи.

Оцінювання результатів розв'язування завдань практичної роботи здійснюється за двобальною

шкалою: «зараховано», «не зараховано».

Практична робота зараховується, якщо:

-робота виконана в повному обсязі;

- наведена правильна відповідь на поставлене завдання;

-наведені пояснення скорочень, що використовуються при виконанні роботи; - правильна послідовність дій виконання завдання;

Згідно з модульно-рейтингової системи оцінювання виконання практичних робіт здійснюється таким чином:

студент отримує 1 бал-якщо практична робота виконана під час практичного студент отримує 0 балів-якщо практична робота виконана і зарахована викладачем несвоєчасно. Без виконання та зарахування практичної роботи студент не допускається до ПМК або іспиту.

Практичні задачі.