Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СУЕП-ДПС.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
457.22 Кб
Скачать

Тема 11 Імпульсне регулювання напруги на якоря двигуна

Рис 1 Рис 2

В даному випадку якщо SA замкнутий ( γ=1) то механічна характеристика буде відповідати прямій -1 рис 2 . Якщо SA відключений то напруга на двигун не подається, а за рахунок інерції він продовжує обертатися , тобто наводиться е.р.с. , тобто двигун працює в режимі динамічного гальмування , що відповідає прямій - 4 коли напруга рівна нулю. У всіх інших випадках коли ( 0 < γ <1) механічні характеристики проміжні ( прямі 2 і 3).

Рівняння механічної характеристики буде мати вигляд :

Двигуни послідовного збудження (ДПС ПоЗ)

Тема 12 Схема включення статичної характеристики і режими роботи двигунів постійного струму послідовного збудження .

Рис 1

Схема включення двигуна остійного струму послідовного збудження представлена на рис 1, як видно зі схеми обмотка збудження С1 С2 включена послідовно з обмоткою якоря Я1 Я2. Це значить , що струми обмоток збудження і якоря однакові Ізб= Ія. Тоді залежність між струмом і магнітним потоком буде визначатися за формулою

Ф = І (1).

Графічна ця залежність представлена на рис 2 , де пряма 1 – ідеальна залежність, коли не існує насичення; крива 2 – реальна залежність, коли насичення є; Тобто від точки А рис 2 лінійність зникає, а механічна і електромеханічна характеристики приймають вигляд.

підставивши в ці формули формулу (1) отримуємо

(2) - електромеханічна характеристика

М= КФІ=(К І => І =

(3)- механічна характеристика

Рис 2 Рис 3 Рис 4

Проаналізувавши рівняння (2) випливає, що при зменшені навантаження тобто струм прямує до нуля то значення

= прямує до +∞ тобто можна зробити висновок, що двигун постійного струму послідовного збудження не може працювати на холостому ході , так як їх оберти прямують до ∞ тобто двигун іде в рознос. Це значить, що двигун не може працювати в генераторному режимі Якщо навпаки навантажувати цей двигун. То швидкість буде зменшуватись і при номінальному навантаженні коли швидкість рівна нулю двигун зупиниться і це буде відповідати (точці) струму коротко кого замикання.

Струм короткого замикання можна визначити

Якщо струм прямує до безмежності тоді значення = прямує до нуля тоді оберти будуть визначатися за = .

Проаналізувавши рівняння механічної характеристики отримаємо, що коли момент прямує до нуля то швидкість прямує до плюс безмежності тобто дана крива буде змінюватися по експоненті не пересікаючи вісь ординат

Якщо швидкість рівна нулю тоді :