Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
міжнар. логістика.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
126.98 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Київський національний торговельно-економічний університет

Вінницький торговельно-економічний інститут

Реферат

з дисципліни

міжнародна логістика

на тему:

« Міжнародні мережі торговельних підприємств»

Студента V курсу

Групи МЗД-51м

Кирилюк Наталії

Вінниця 2012

План

Вступ

  1. Особливості міжнародних мереж торговельних підприємств

  2. Формування логістичних ланцюгів мережевого ритейлу

  3. Організація логістичного обслуговування споживачів та зменшення витрат торговельних мереж

  4. Тенденції розвитку торговельних мереж

Висновки

Список використаної літератури

Вступ

Створення мережних продуктів та мережної організації бізнесу є характерною рисою сучасної, орієнтованої на споживача, економіки.

Особливий інтерес для торгівельних мереж становлять країни, що розвиваються із значною нестачею торговельних площ, слаборозвиненою торговельною інфраструктурою та низьким рівнем конкуренції, не винятком є і Україна. В подібних умовах найперспективнішим напрямом розвитку вітчизняного ритейлу є інтеграція українського та світового торговельних капіталів. Глобалізація та інтеграція торгівлі вимагає від вітчизняних дослідників моніторингу світових тенденцій у цій галузі та визначення перспективних напрямів розвитку українського ритейлу.

Логістичний ланцюг — це складна система, що формуєтьсявпорядкованою і взаємодіючою сукупністю фізичних чи юридич-них осіб на ринку виробництва і постачання матеріальних ресурсів,виробництва та розподілу продукції, які виконують логістичні опе-рації, спрямовані на доведення матеріального потоку від однієї ло-гістичної системи до іншої та до кінцевого споживача.

Часто логістичний канал ототожнюють з каналом товароруху, каналом збуту, каналом розподілу. Але визначення всіх цих понятьпотребує певної субординації та уточнення. Так, логістичний каналє більш широким поняттям, аніж усі інші. Логістичний канал —це шлях, що формується частково впорядкованою сукупністю юри-дичних або фізичних осіб (постачальників, виробника і посередни-ків), що об'єднані для досягнення спільної мети, і забезпечуютьстворення та доведення матеріального потоку від однієї логістичноїсистеми до іншої та до кінцевого споживача. У маркетингу синоні-мічними поняттями можуть бути канал розподілу і дистрибуційнийканал. Логістичний канал складається з каналу постачання та кана-лу товароруху.

Канал постачання — частково впорядкована сукупність юри-дичних або фізичних осіб — постачальників сировини, матеріалів,полуфабрикатів, комплектуючих тощо, які забезпечують початковестворення матеріального потоку.

Канал товароруху — це частково впорядкована сукупність по-середників (роздрібних та оптових, транспортно-експедиційнихкомпаній) для доведення товарів від конкретного виробника до йо-го кінцевих споживачів. Іншими словами це система, де продукція івідповідальність за неї або власність на неї передаються від рівнядо рівня (від посередника до посередника), в результаті досягаючиспоживача.