Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursova_zil.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
159.81 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки,молоді та спорту України

Черкаський художньо-технічний коледж

Механіко-технологічне відділення

РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ ВІДНОВЛЕННЯ ЗНОШЕННЯ ОТВОРУ ПІД ЗАДНІЙ ПІДШИПНИК КОРПУСУ

Виконав студент групи МС-44: Мовчан В.С.

Прийняв: Баришніков В.В.

2012

Зміст розрахунково-пояснювальної записки:

1.Розроблення технологічного процесу відновлення деталі.

Вступ.

1.1.Загальна частина.

1.2.Обгрунтування розміру партії.

1.3.Вибір раціонального способу відновлення деталі.

1.4.Послідовність операцій технологічного процесу.

1.5.Розрахунок припусків на механічну обробку.

1.6.Вибір обладнання та приладів для оброблення та вимірювання.

1.7.Розрахунок режимів оброблення та норм часу.

Література.

ВСТУП

Найважливішими факторами, що визначають експлуатаційну надійність і термін служби транспортних і технологічних машин і устаткування є експлуатаційні властивості поверхневого шару матеріалу і його міцність. При експлуатації нерідко зношуються робочі поверхні деталей, що вимагає їх повної заміни і, як наслідок, підвищення собівартості ремонту. У ряді випадків виготовлення деталей цілком взагалі нераціонально в зв'язку з високою вартістю матеріалів і труднощами обробки. Тому для вирішення завдань підвищення фізико-механічних показників робочих поверхонь деталей і збільшення їх терміну служби в машинобудуванні та підприємствах сервісу застосовують різні способи відновлення та поверхневого зміцнення

Відновлення деталей стало одним з найважливіших показників господарської діяльності великих ремонтних і спеціалізованих підприємств. В останні роки розроблені і застосовуються технології, які дозволяють отримати ресурс відновленої деталі на рівні серійної і навіть вище. Тому для вирішення завдань підвищення фізико-механічних показників робочих поверхонь деталей і збільшення терміну їх служби на підприємствах лісопромислового комплексу застосовують різні способи відновлення. Це є доцільним і економічно вигідним. Собівартість відновлення для більшості відновлюваних деталей не перевищує 75% вартості нових, а витрата матеріалів в 15 - 20 разів нижче, ніж на їх виготовлення. Висока економічна ефективність підприємств спеціалізуються на відновленні автомобільних деталей, забезпечує їм конкурентоспроможність в умовах ринкового виробництва.

1.1.Загальна частина.

Точність механічної обробки при відновленні деталей залежить від правильного вибору технологічних баз, який вимагає чіткого уявлення про функціональне призначення поверхні деталей і розмірного взаємозв'язку між ними, про знос і пошкодженнях, які зазнають ці поверхні.

Технологічна база – це база, яка використовується для визначення положення виробу при виготовленні та ремонті.

Як технологічну базу можна використовувати поверхні, які в процесі експлуатації зношуються, інакше буде спостерігатися порушення координації між окремими поверхнями деталей.

При виборі технологічної бази необхідно дотримуватись наступних вимог:

- Базові поверхні повинні бути найбільш точно розташовані щодо оброблюваних поверхонь;

- Поверхні, обрані в якості технологічних баз, повиннізабезпечувати мінімальні деформації деталі від зусилля різання і закріплення;

- В якості базових поверхонь слід вибирати поверхні, при установці на які можна

було б обробляти всі поверхні деталі, що підлягають обробці.

Зазвичай поверхні, які використовують під установочні бази, не зношуються і тому їх можна використовувати багато разів при відновленні з достатньою точністю, необхідної координації поверхонь деталей. Інсталяційні бази обробляються в першу чергу і з високою точністю.

Для усунення зносу під підшипники базою є стінки і торець картеру КПП, а також отвори під підшипники. Стінка картеру закріплюється на шпинделі токарного верстата.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]