Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OKR_bakalavr.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
278.02 Кб
Скачать

27

СХІДНОЄВРОПЕЙСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ЕКОНОМІКИ ТА МЕНЕДЖМЕНТУ

ІНСТИТУТ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ ТА ПРАВА

ПРОГРАМА

ДЕРЖАВНОЇ АТЕСТАЦІЇ

ОСВІТНЬО-КВАЛІФІКАЦІЙНОГО РІВНЯ

БАКАЛАВР” СПЕЦІАЛЬНОСТІ 6.030402 „ПРАВО”

Розглянута та схвалена

На засіданні кафедри

правознавства,

Протокол № 15 від 07.02.2012р.

зав. кафедри__________М.О.Гордуз

Затверджена на засіданні

Методичної ради СУЕМ,

Протокол № _____ від ______

Черкаси

2012

1. ЗАГАЛЬНІ ПРИНЦИПИ ДЕРЖАВНОЇ АТЕСТАЦІЇ

Державна атестація в Східноєвропейському університеті економіки та менеджменту здійснюється відповідно до "Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах", затвердженого Міністерством освіти і науки України від 2 червня 1993 р. № 161 (б).

Метою атестації випускників Східноєвропейського університету економіки та менеджменту є здійснення перевірок і оцінки знань студентів, їх науково-практичної та теоретичної підготовки.

Державна атестація проводиться у відповідності з навчальним планом, затвердженим у встановленому порядку.

Для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня "бакалавр" студенти складають державні іспити:

"Теорія держави і права";

"Цивільне та сімейне право";

"Цивільне процесуальне право";

"Кримінальне право".

2. Організація проведення державної атестації

До державних іспитів допускаються студенти, які повністю виконали навчальний план. Список студентів, які допущені до складання іспитів, затверджується наказом ректора не пізніше ніж за тиждень до проведення державних іспитів.

Студенти, які не виконали навчальний план та не допущені до складання державних іспитів, відраховуються з інституту. Їм видається довідка встановленого зразка. За бажанням студента, який не може бути допущений до складання державних іспитів, він може бути залишений на повторний термін навчання з початку нового навчального року.

Державні іспити проводяться за білетами, складеними у повній відповідності до навчальних програм. Тривалість державних іспитів не може перевищувати 6 академічних годин на день.

Студенти, які одержали при складанні державного іспиту незадовільну оцінку, відраховуються з інституту. Повторне складання державного іспиту не дозволяється. За бажанням студента, що одержав незадовільну оцінку на державному іспиті, він може бути допущений до повторного складання державного іспиту через рік.

3. Підсумки державної атестації

Підсумки складання іспитів оголошуються у день складання після оформлення відповідного протоколу засідання державної екзаменаційної комісії.

4. Кваліфікаційні вимоги до бакалавра

Бакалавр з права - юрист, підготовлений до професійної діяльності в сфері юридичної практики, яка пов'язана з розглядом конкретних юридичних справ, здійсненням юридично значущих дій і юридичною кваліфікацією.

Метою професійної діяльності бакалавра є охорона і захист прав та законних інтересів громадян, юридичних осіб всіх форм власності і держави, сприяння законності та правопорядку, формуванню правової держави.

Бакалавр повинен знати:

- теорію держави і права, історію держави і права України та інших країн, історію вчень про державу і право, засвоїти сучасні погляди на державу і право:

- державне право України, конституційне право зарубіжних країн, міжнародне публічне та приватне право:

- цивільне, адміністративне, трудове, фінансове, господар­ське, сімейне, кримінальне право, інші галузі матеріального права і відповідне законодавство;

- систему, повноваження, структуру правоохоронних органів України, основи криміналістики і кримінології, судочинство у кримінальних та цивільних справах, господарський і адміністративний процеси:

- чинне банківське, інвестиційне, митне, податкове, підприємницьке право, міжнародне комерційне право.

Бакалавр повинен уміти:

- вільно користуватися чинним законодавством стосовно всіх форм власності, використовувати теоретичні знання, набуті при вивченні цивільного права, вільно і грамотно здійснювати пошук правової інформації і кваліфіковано застосовувати її для вирішення конкретних господарських справ, що потребують економіко-правового осмислення;

- складати необхідні процесуальні документи по реалізації норм цивільного права, адміністративного, господарського та інших галузей права;

- професійно грамотно використовувати надані законом права для захисту інтересів клієнтів, в тому числі в загальних і господарських судах;

- поєднувати господарський інтерес з вимогами закону, економічної доцільності, з точним виконанням правових приписів, а також завжди бути готовими допомогти людині в захисті її законних прав та інтересів;

- користуватися комп'ютером для накопичення та використання необхідної ділової та правової інформації:

- володіти англійською мовою, готувати документи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]