Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Заг-практика (укр)+.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
354.82 Кб
Скачать

М ІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ,

МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

феодосійська фінансово-економічна академія

КИЇВСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ РИНКОВИХ ВІДНОСИН

Програма практики

ТА МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЇЇ ПРОХОДЖЕННЯ

для студентів за напрямом підготовки

6.030508 «Фінанси і кредит»,

за спеціальністю 7.03050801 «Фінанси і кредит»,

8.03050801 «Фінанси і кредит»

Феодосія - 2012

Розроблено кафедрою фінансів

1. Мета і зміст практики

Метою практики є оволодіння студентами сучасними методами, навичками, вміннями та способами організації праці майбутньої професійної діяльності, формування у них знань професійних навичок та вмінь для прийняття самостійних рішень під час роботи в конкретних суспільно-економічних умовах, виховання потреби систематично поповнювати свої знання і творчо їх застосовувати в практичній діяльності.

Практика студентів передбачає безперервність та послідовність її проведення при одержанні потрібного обсягу практичних навичок і умінь відповідно до кваліфікаційних рівнів бакалавра, спеціаліста і магістра.

Практична підготовка студентів забезпечується проходженням різних видів практики

Ознайомлювальна практика проводиться у 6-му семестрі і має на меті узагальнити, систематизувати набуті студентами теоретичні знання, виробити вміння та навички застосування їх на практиці. Мета даного виду практики реалізується шляхом ознайомлення зі змістом і формами роботи на базі практики та виконання конкретних завдань, передбачених програмою практики.

Виробнича практика проводиться у 8-му семестрі. Мета даного виду практики набуття студентами практичних навичок роботи відповідно до обраного напряму підготовки та спеціалізації. Даний вид практики покликаний сформувати професійні вміння, навички приймати самостійні рішення на певних ділянках роботи (або з конкретних питань) в реальних виробничих умовах шляхом виконання окремих функцій і завдань, властивих майбутній. професії.

Науково-дослідна (переддипломна) практика проводиться перед виконанням кваліфікаційної роботи (дипломної, магістерської) і є підсумковою ланкою практичної підготовки студентів. Мета цієї практики поглиблення та закріплення теоретичних знань із фахових дисциплін, збір та аналіз матеріалів для виконання наукового дослідження. Під час цієї практики завершується формування бази фактичного матеріалу для написання дипломної (магістерської) роботи.

2. Керівництво практикою

Навчально-методичне керівництво та контроль за організацією практики здійснює кафедра фінансів та консультанти безпосередньо на підприємствах, які призначаються наказом керуючого підприємством.

Відповідальність за організацію проходження практики покладається на керівника підприємства, який повинен:

  • забезпечити студентів-практикантів робочими місцями та необхідними методичними та практичними матеріалами;

  • організувати практику студентів у відповідності з програмою практики, розробленою кафедрою фінансів;

  • призначити керівника практики для надання практичної допомоги студентам-практикантам;

  • затвердити календарний план проходження практики, розроблений студентом разом з керівником практики від підприємства;

Керівники практики від підприємства контролюють виконання календарного плану, інформують академію про стан проходження виробничої практики.

Студент-практикант повинен своєчасно у визначений наказом строк приступити до проходження практики, скласти з керівником практики від підприємства календарний план і в кінці кожного тижня інформувати керівників практики від підприємства і учбового закладу про виконану роботу.

Підприємство може надавати студенту додаткову роботу згідно його спеціалізації, але при умові, що ця робота не буде заважати виконувати програму практики.