Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
доповідь ЄСВ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
225.28 Кб
Скачать

1. Вид та назва регуляторного акта

 

Постанова Кабінету Міністрів України від 09.03.2011 № 233 "Про затвердження Порядку проведення Пенсійним фондом України та його територіальними органами планових та позапланових перевірок платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (далі - Постанова).

 

2. Виконавець заходів з відстеження

 

Пенсійний фонд України (департамент надходження доходів)

 

3. Цілі прийняття акта

 

Постанову розроблено з метою реалізації статті 13 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування" (далі –Закон), визначення повноважень органів Пенсійного фонду України щодо здійснення планових та позапланових перевірок платників єдиного внеску;

забезпечення можливості виконання органами Пенсійного фонду України покладених на них завдань і функцій щодо здійснення належного контролю за дотриманням платниками єдиного внеску вимог Закону;

визначення єдиного підходу до планових та позапланових перевірок, пов’язаних з контролем за правильністю нарахування, обчислення, повнотою і своєчасністю сплати єдиного внеску.

 

4. Строк виконання заходів з відстеження

 

Березень – квітень 2011 року.

 

5. Тип відстежень

 

Базове відстеження.

 

6. Методи одержання результатів відстеження

 

Для одержання результатів базового відстеження застосовувався статистичний метод.

 

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

 

Дані, на основі яких відстежувалася результативність Постанови, визначені на підставі звітних даних підвідомчих органів Пенсійного фонду України, щодо  проведення планових та позапланових перевірок платників єдиного внеску.

 

8. Кількісні та якісні значення  показників результативності акта

 

Прийняття Постанови дозволило створити чіткий механізм  проведення планових та позапланових перевірокплатників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, та можливість виконання органами Пенсійного фонду України  покладених на них завдань та функцій щодо здійснення належного контролю за повнотою і своєчасністю сплати єдиного внеску.

Станом на 01.01.2011 року на облік в органах Пенсійного фонду України взято 2043180 платників, в тому числі 1577538 – фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності.

Скарг від страхувальників з питань несвоєчасного отримання ними повідомлень про взяття на облік в органах Пенсійного фонду України до Пенсійного фонду України не надходило.

Станом на 01.06.2011 року органами Пенсійного фонду України здійснено 47237 перевірок, у тому числі 16500 планових перевірок, що становить 34,93 % від загальної кількості.

Із загальної кількості планових перевірок проведено перевірки платників:

з високим ступенем ризику – 3929 (23,81 %)

з середнім ступенем ризику – 10975 (66,52 %)

з незначним ступенем ризику – 1596 (9,67 %)

Із загальної кількості перевірок порушення виявлено у 14412 перевірках, що становить 30,5 %.

За результатами проведених перевірок за 5 місяців 2011 року донараховано 7,7 млн. грн. внесків та застосовано фінансових санкцій на суму 24,9 млн. грн.