Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БІЛЕТ 10.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
232.96 Кб
Скачать

Непередбачені зобов’язання

Непередбачене зобов’язання в тлумаченні П(С)БО 11 - це:

1) зобов’язання, що може виникнути внаслідок минулих подій й існування якого буде підтверджено тільки тоді, коли відбудеться або не відбудеться одна або більше невизначених майбутніх подій, над якими підприємство не має повного контролю; або

2) теперішнє зобов’язання, що виникає внаслідок минулих подій, але не визнається, оскільки малоймовірно, що для врегулювання зобов’язання необхідно буде використати ресурси, які втілюють у собі економічні вигоди, або оскільки суму зобов’язання не можна вірогідно визначити.

Непередбачені зобов’язання відображаються в обліку на забалансовому рахунку 042 "Непередбачені зобов’язання" за обліковою ціною.

Доходи майбутніх періодів

Щодо доходів майбутніх періодів у П(С)БО 11 взагалі не сказано нічого.

Нагадаємо, що до них відносяться доходи, які одержало підприємство в поточному періоді, але які фактично є доходами наступних (майбутніх) періодів.

Наприклад, отримана в поточному місяці орендна плата за наступний (майбутній) місяць або кілька місяців. У бухгалтерському обліку доходи майбутніх періодів відображаються на однойменному рахунку 69.

1 Причина, з якої підприємству вже немає необхідності гасити ці зобов’язання, не має значення.

2 Забороняється створення забезпечення для покриття майбутніх збитків, отриманих у результаті діяльності підприємства.

3 Забезпечення використовуються для відшкодування тільки тих витрат, для покриття яких вони були створені.

Нормативна база

1. П(С)БО 11 - Наказ Мінфіну "Про затвердження Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 11 "Зобов’язання" від 31.01.2000 р. № 20.

2. План рахунків - Наказ Мінфіну "Про затвердження Плану рахунків бухгалтерського обліку й Інструкції про його використання" від 30.11.1999 р. № 291.

Далі буде

1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]