Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kopia_Metodichka-KR-TDP.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
291.84 Кб
Скачать
    1. Погодження і коригування плану курсової роботи із науковим керівником

Після затвердження теми курсової роботи, студент повинен протягом двох тижнів скласти проект змісту роботи, визначивши назви розділів та пунктів і погодити його з науковим керівником.

Керівник, протягом всього терміну виконання курсової роботи повинен надавати допомогу студентові, а саме у виборі теми роботи, у підборі літератури, консультувати студента з усіх питань, що виникають в процесі виконання курсової роботи і контролювати його.

Чернетки розділів та підрозділів курсової роботи систематично розглядаються на консультаціях із науковим керівником, після яких вносяться виправлення і доповнення.

В процесі написання курсової роботи і опрацювання зібраних матеріалів, попередній зміст роботи за погодженням із науковим керівником може коригуватися і уточнюватися.

2.4. Розкриття структури курсової роботи

Курсова робота повинна мати чітку структуру із обґрунтуванням теми курсової роботи на основі аналізу літературних джерел і містити конкретні пропозиції та рекомендації щодо удосконалення розглянутої теми.

Структура курсової роботи повинна відповідати затвердженому науковим керівником змістом, бути логічною та чіткою.

За своєю композицією найбільш оптимальною структурою роботи є така, яка включає такі складові частини:

  • вступ;

  • загальний розділ;

  • основний розділ;

  • заключний розділ;

  • висновки;

  • додатки;

  • список використаних джерел.

У вступі розкривається актуальність обраної теми, визначається мета дослідження і коло питань, аналіз яких спрямований на досягнення цієї мети.

Актуальність теми роботи обумовлює її вибір. Визначення актуальності будь-якої теми має бути ясним, конкретним і повинно розкривати доцільність дослідження теми її значення.

Найбільш важлива частина вступу – визначення мети та завдань дослідження. Мета формулюється лаконічно, одним реченням і повинна випливати з теми роботи. Відповідно до визначеної мети формулюються завдання, які деталізують та розкривають мету. Характер завдань випливає з назви розділів та пунктів роботи і їх зміст формулюють, використовуючи такі поняття: визначити …, встановити …, охарактеризувати…, розробити…, виявити…., сформулювати …, розкрити… тощо.

Остаточний варіант вступу доцільно писати після завершення основної частини роботи. За обсягом вступ викладається на 1-2 сторінках.

У загальному розділі висвітлюються основні поняття і положення визначеної теми; історіографічний огляд, етапи розвитку, функціонування та удосконалення основних її напрямків; теоретичні та методологічні дослідження основних аспектів теми, дається загальна характеистика об’єкту дослідження. Обсяг загального розділу 8-10 сторінок.

В основному розділі курсової роботи викладається глибоке та всебічне розкриття сутності даної проблеми, обгрунтований аналіз різних науково-теоретичних поглядів, наявного нормативно-правового матеріалу та інших конкретних фактичних джерел, висловлення свого ставлення до дискусійних питань. Обсяг основного розділу складає приблизно 15-20 сторінок.

У заключному розділі необхідно розглянути і обгрунтувати сучасні тенденції розвитку, шляхи вирішення наявних проблем, або здійснити порівняльний аналіз державно-правових явищ в Україні та інших держав. Обсяг заключного розділу може складати 6-8 сторінок.

До формулювань заголовків розділів і підрозділів курсової роботи висуваються такі основні вимоги: стислість, чіткість і синтаксична різноманітність у побудові з переважанням простих речень; послідовне та точне відображення внутрішньої логіки змісту роботи.

У висновках підводяться підсумки дослідження, робляться теоретичні узагальнення; викладаються практичні рекомендації щодо розвитку певного правового інституту його вдосконалення.

В кінці роботи наводиться список використаних джерел, який складається відповідно до стандартів та встановлених правил .

Всі джерела розміщуються в алфавітному порядку згідно з діючими стандартами бібліографічного опису.

Кожний бібліографічний запис треба починати з нового рядка, літературу слід розміщувати в алфавітному порядку авторів та назв праць, бібліографічні записи в списку повинні мати порядкову нумерацію.

Нормативний матеріал, навчальну і спеціальну літературу з тематики курсової роботи студент підбирає самостійно.

Для як найповнішого розкриття теми курсової роботи необхідно опрацювати 15–20 джерел.

Завершуючи написання роботи, необхідно систематизувати ілюстративний матеріал та використанні таблиці, графіки, схеми, які оформляються у вигляді додатків. Додатки розташовуються після списку використаних джерел в порядку появи посилань на них у тексті роботи з продовженням нумерації аркушів. При цьому кожний додаток починається з нової сторінки.

Додаток повинен мати заголовок, надрукований угорі з великої літери центровано стосовно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово “Додаток...” і велика літера, що позначає номер додатку.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад: Додаток А, Додаток Б і т.д. Перший додаток позначається як додаток А.

Загальний обсяг курсової роботи становить 30-35 сторінок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]