Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KTU_diplom_spetsialist_kor.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
326.14 Кб
Скачать
  1. Критерії оцінювання дипломних робіт

Після закінчення прилюдного захисту державна екзаменаційна комісія проводить закриту нараду, де обговорюються результати захисту і визначається загальна оцінка дипломної роботи спеціаліста за чотьохбальною системою ("відмінно", "добре", "задовільно", "незадовільно"). При цьому враховуються:

  • повнота відображення в дипломній роботі новітніх досягнень сучасної економічної теорії та діючої практики згідно проблеми дослідження;

  • глибина розкриття теми в цілому та окремих частин;

  • використання практичного матеріалу підприємства або установи в достатньо репрезентативній виборці;

  • здатність студента узагальнювати теоретичний матеріал, проводити економічні розрахунки та аналіз;

  • обґрунтованість висновків та практична спрямованість пропозицій;

  • дотримання вимог щодо оформлення роботи;

  • логічне викладення основних положень роботи на захисті, чіткість відповідей на питання членів екзаменаційної комісії і зауважень керівника.

Пропонуються такі критерії оцінки дипломної роботи спеціаліста державною екзаменаційною комісією:

Відмінно“: Робота є бездоганною, доповідь логічна, вільна, зі знанням справи, відгук та рецензія позитивні. Студент глибоко аргументує прийняті рішення на підставі загальнонаукових, загальноекономічних і спеціальних дисциплін. Відповіді на запитання членів ДЕК змістовні та повні, демонструють уміння студента професійно відстоювати власну точку зору, а також і те, що він є відмінно підготовленим зі спеціальності з урахуванням теоретичних викладок по фінансовим дисциплінам

"Добре": Тему роботи розкрито, але мають місце недоліки непринципового характеру - зроблено недостатньо глибокий аналіз літературних джерел, не в повній мірі використані інформаційні матеріали підприємства, доповідь логічна, вільна, але мають місце окремі зауваження в рецензії та відгуку, відповіді на запитання членів ДЕК в основному є вірними по сутності, але не завжди достатньо повні і чітко сформульовані, оформлення роботи в межах вимог.

"Задовільно": Тема в основному розкрита, але мають місце недоліки змістовного характеру - нечітко сформульована мета роботи, теоретичний розділ не має критичного аналізу, в аналітичній частині є надлишок елементів описовості, добір інформаційних матеріалів не завжди обґрунтований, заходи і пропозиції обґрунтовані непереконливо, рецензія і відгук мають окремі зауваження, доповідь по сутності є вірною, але побудована нелогічно, нечітко, має багато неточностей, прочитана за текстом, відповіді на запитання членів ДЕК неповні, припущені істотні неточності в аргументуванні прийнятих рішень на підставі комплексного використання загальнонаукових, загальноекономічних і спеціальних дисциплін, є зауваження щодо оформлення дипломної роботи спеціаліста.

"Незадовільно": Нечітко сформульована мета роботи, розділи погано пов'язані між собою, відсутній критичний огляд сучасних літературних джерел, аналіз виконано поверхово, переважає описовість на шкоду системності і глибині, пропоновані заходи випадкові (з аналізу не випливають), економічне обгрунтування неповне, оформлення роботи не відповідає вимогам, відповіді на запитання членів ДЕК неповні або незадовільні.

Оцінка наукового керівника та рецензента є попередньою. Кінцеве рішення виноситься комісією згідно із загальними результатами захисту.

  1. ПРАВИЛА ОФОРМЛЕННЯ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ СПЕЦІАЛІСТА

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]