Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КР надання інжинірингованих послуг ТзПВ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
632.32 Кб
Скачать

1. Стадія. Інформаційне забезпечення бюджетного планування.

Передбачає підбір інформації бюджетним комітетом про місію, цілі, стратегію підприємства; умови функціонування ; виробничі потужності.

2. Стадія. Вибір методів бюджетного планування.

На ТзПВ ‘Кристал” використовують такі методи бюджетного планування:

1. За порядком розроблення бюджету - послідовне бюджетне планування, яке полягає в послідовній розробці розпису надходжень та видатків об’єктів бюджетного планування.

2. За рівнем централізації бюджетного планування – передбачає передання зверху вниз орієнтованих бюджетів, їх опрацювання центрами відповідальності та передачу у зворотному порядку для формування бюджету для всієї організації.

3. За способом розрахунку планових бюджетних показників – нормативний метод, базується на засадах обчислення планових бюджетних показників.

4. За рівнем пристосування бюджетного планування до змін внутрішнього та зовнішнього середовища функціонування підприємства – гнучке бюджетне планування, яке має на меті одночасно розробити декілька варіантів бюджету із врахуванням песимістичних та оптимістичних прогнозів.

3. Стадія. Визначення видів, кількості, форм та структури бюджетів організації.

На ТзПВ “Кристал” як малому підприємстві немає необхідності у формуванні значного переліку бюджетів, тому в організації формуються бюджети замовлень на проектування, бюджетний баланс, бюджет руху грошових коштів.

4. Стадія. Консолідація бюджетних показників.

Передбачає формування моделі консолідації (узгодження, зведення) показників проміжних бюджетів, установлення взаємозв’язків між ними, виконання відповідних розрахунків з метою формування зведеного бюджету організації.

5.Стадія. Формування бюджету організації.

Зведений бюджет є організації є узагальненим розписом надходжень та видатків.

Етап 6. Вибір адміністративних важелів (політики, процедур, правил).

Політика – надання якісних інжинірингова них послуг.

Процедура – для інженерів та архітекторів передбачена процедура звітування про здійснення архітектурного проектування.

Правило – порядок підписання документів, затвердження нормам проектної документації.

Етап 7. Формування поточного плану.

Поточний план передбачає узагальнення розроблених на попередніх етапах показників заходів та бюджету, тобто він включає:

  • перелік планових ключових показників, яких прагне досягнути організація.

  • перелік заходів, реалізація яких сприятиме досягненню визначених показників, ефективність від впровадження планових показників.

  • бюджет організації.

Етап 8. Деталізація поточного плану за центрами виконання.

У ТзПВ “Кристал” яке надає інжинірингова ні послуги, є такі центри відповідальності: центри інвестицій (залучення інвестицій для реалізації архітектурних проектів).

2.2. Організування.

Фактична організаційна структура управління ТзПВ Кристал наведена на рис.3, а раціональна, яка відображає розширення видів діяльності, та яка створює можливості для досягнення установлених цілей, наведена на рис.4. Детальна характеристика працівників відповідно до фактичної та раціональної структур управління розкрито у табл. 4.

Фактична органі грама управління ТзПВ “Кристал”

Рисунок 3

Раціональна органі грама управління ТзПВ “Кристал”

Рисунок 4