Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗМІСТ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
388.1 Кб
Скачать

2.1 Характеристика та аналіз господарської діяльності організації

Закрите акціонерне товариство «Страхова компанія «ЕТАЛОН» знаходиться в м. Ужгород, вул. Духновича,10. СК «ЕТАЛОН» почала працювати у 1993 році. На сьогодні статутний капітал Компанії становить 77 млн. грн.

У 2011 р. загальний обсяг зібраних страхових платежів склав 70,7 млн. грн., у тому числі, з майнового страхування — 26,9 млн. грн.; з особистого страхування — 6,5 млн. грн.; зі страхування відповідальності — 2,4 млн. грн.; з обов’язкових видів страхування — 24,9 млн. грн. Сума страхових відшкодувань склала 23,6 млн. грн., рівень страхових виплат становить 33,4 проц. Станом на 1 січня 2012 р. страхові резерви Компанії склали 33,8 млн. грн., активи — 124,8 млн. грн.

Компанія має 24 ліцензії на здійснення 9 обов’язкових і 15 добровільних видів страхування та пропонує близько 50 страхових продуктів фізичним і юридичним особам через розгалужену мережу представництв у всіх регіонах України.

Страхова компанія «Еталон» є членом Ліги страхових організацій України, асоційованим членом Моторного (транспортного) страхового бюро України, членом Ядерного страхового пулу та членом Національного клубу

Від моменту створення в м. Ужгород«Страхової Компанії«ЕТАЛОН», організація працює у сфері страхування і є не лише провідною компанією, а й стала найкращим партнером, який за будь-яких умов виконує свої зобов’язання.

За свою працю компанія отримала високі нагороди та входила в п'ятірку ТОП-100 кращих компаній країни:

Стабільність, динамічність та інноваційність розвитку Компанії стали головним фактором залучення нових клієнтів.

На сьогодні організація надалі стрімко розвивається, створюються нові страхові продукти, удосконалюється система управління персоналом та мотивацією. Працює повноцінна наглядацька рада, що стежить за прозорістю бізнесу, визначенням стратегії, побудовою та працею системи ризик-менеджменту, забезпечує перехресні продажі між учасниками фінансової групи «ЕТАЛОН».

Регіональна мережа складає 10 дирекцій, 37 філій, більше 400 центрів продажів, більше 2000 штатних співробітників та 3000 страхових агентів на Україні.

Страховий продукт, як вважають спеціалісти нашої компанії – це не просто програма страхування, це комплекс необмежений лише підписанням договору на папері, він також містить у собі передпродажне обслуговування, проведення консультацій та спілкування з клієнтом, оформлення страхової угоди з повним ознайомленням з умовами і проведенням інструктажу, супровід клієнта протягом дії договору, інформування про акції, нові продукти, у разі настання страхового випадку всебічна допомога.

Рис. 2.1. Структура страхового портфелю Ужгородської філії

У 2009 році у організації найбільші продажі складало страхування автотранспорту та цивільна відповідальність власників транспортних засобів (ОСАГО), що пов'язано з підписанням і введенням в дію закону України про обов'язкове страхування відповідальності власників ТЗ перед третіми особами. У 2009 році страхування автотранспорту зросло на 7,5% та майна 2,1% у зв'язку з покращенням програм, знижкам, більшої кількості зайнятих агентів. У 2010 році на 26% зросло особисте страхування (медичне, від нечастих випадків, подорожуючих закордон, тощо) знову ж таки у зв'язку з покращенням програм. Але втрати персоналу через недостатню платню та переманювання до конкурентів, недосконала мотивація дала зменшення прибутків по інших видах страхування.

Таблиця 2.1

Економічні показники діяльності «СК»ЕТАЛОН»

Загальний обсяг продажів, млн.грн.

3100

4235

1135

29

6240

2005

2005

Обсяг продажів на 1 працюючого, грн

2214

3230

5081

07

2644

5721

4322

Середньо облік. чисельність.чол. штатного персоналу

29

38

9

23

45

7

16

Середньо облік. чисельність.чол. нештатного персоналу(агенти)

35

60

25

41

90

30

34

Фонд оплати праці

640тис.грн

850 тис.грн

210

24

1200млн.

350

29

В цілому за показниками Ужгородська філія Закрите акціонерне товариство «Страхова Компанія «ЕТАЛОН» динамічно розвивається, темпи росту за основними показниками складають від 23 до 29%, а в 2009 році фонд оплати праці – 29%, обсяг продажів на одного працівника та загальний обсяг продажів склали 32%. Лише показники по персоналу 16%, що вказує на зменшення прийому персоналу, можливо плинність.

Навчання персоналу в компанії проводиться на загальних засадах. Для агентів, наприклад, є 2 – 3 ввідних заняття по п'яти основних продуктах страхування (страхування транспорту, обов'язкове страхування відповідальності перед третіми особами, нещасний випадок, медичне страхування, страхування майна), надалі агенти самостійно вивчають страхування, намагаються продати продукт, борються з негативом. Що погано впливає на роботу агента, за статистикою компанії такий агент намагається працювати від 3 до 6 місяців і не отримавши результату (достойної платні, поваги, тощо) звільняється. Штатних працівників обирають серед агентів, але ситуація не краща, навчанням новеньких ніхто не займається. От і з'явилась необхідність щось з цим робити, необхідна система яка слідкувала б за влаштуванням на роботу працівника, його навчанням, атестацією, постійним підвищенням кваліфікації, тощо.

Персонал компанії який є головним у даній роботі, звільняється у зв'язку з недостатньою мотивацією, неувагою керівництва до проблем працівників стосовно потреби в постійному навчанні, повноцінному відпочинку, недостатньої поінформованості співробітників.

Персонал потребує менеджерів з навчання, консультацій з провідними спеціалістами по окремим видам страхування. Отже система управління персоналом розглянути можливість централізації управління персоналом та бухгалтерією. Що надасть можливість ввести штатну одиницю менеджерів з персоналу, закріпити види страхування за певними спеціалістами в Ужгороді, покращити оплату праці і її своєчасність.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]