Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка ОП.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
74.49 Кб
Скачать

Частина друга

  1. Обгрунтування організаційної структури підприємства

Необхідно у вигляді рисунка обгрунтувати організаційну структуру підприємства залежно від виду діяльності, номенклатури продукту та вибраної організаційно-правової форми підприємництва. Визначити функціональні обов'язки ключових управлінців та спеціалістів.

  1. Розрахунково-аналітична частина

    1. У розрахунково-аналітичній частині потрібно наводити всі розрахунки, проведені в розрахунковій роботі. Результати розрахунків необхідно подавати у вигляді відповідних таблиць.

    2. Таблиці нумеруються відповідно до послідовності, визначеної цими рекомен­даціями, і повинні бути розміщеними у відповідних розділах розрахункової роботи.

  2. Вихідні дані до розрахункової роботи (бізнес-план)

Викладач практичних занять задає студентам тільки організаційно-правову форму підприємництва. Конкретний вид діяльності студенти обирають самостійно (враховуючи частину № 1), і відповідно до нього формують усі параметри власної справи. Студентам надається повна свобода і самостійність у підборі інформаційно-цифрового матеріалу для розрахункової роботи, оскільки ініціатива і творчий пошук є основними рисами сучасного підприємця.

  1. Рекомендації до виконання розрахункової роботи (бізнес-план)

4.1. Теоретична частина

У теоретичній частині студент коротко характеризує створюване ним підприємство згідно з обраним видом діяльності. Цю характеристику підприємства доцільно наводити у вигляді табл. 1.

Таблиця І

Загальна характеристика суб'єкта підприємницької діяльності

Організаційно- правова форма підприємства

Вид діяльності

Засновницькі

документи

Ступінь

відповідальності

Статутний

капітал

4.2 Розрахунково-аналітична частина - розрахунок основних параметрів бізнесу.

У цьому розділі необхідно відобразити основні показники виробничо-фінансової діяльності підприємства згідно з обраним студентом видом діяльності і оцінити ступінь його ризику.

Для цього необхідно послідовно виконати таке.

4.2.1. Визначити вартість та час, необхідні для започаткування підприємства на основі алгоритму державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності (п. 3.2 Частини І розрахункової роботи), заповнюючи при цьому табл. 2.

з/п

Послідовність дій

Вартість.

Грн.

Час.

дні

Джерело

інформації

Разом

X

X

Таблиця 2

Розрахунок вартості та часу, необхідних для започаткування підприємства