Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Екзаменаційні питання з ФДСГ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
64 Кб
Скачать

Тема13. Визначення потреби підприємства в зовнішньому фінансуванні

Необхідність планування фінансової діяльності підприємства та визначення потреби в зовнішньому фінансуванні.

Методи визначення потреби у зовнішньому фінансуванні: метод прогнозованих звітів ( складання робочих таблиць), формульний метод.

Порівняння методів розрахунку додаткових фінансових потреб.

Тема 14. Фінансовий контролінг

Контролінг як система, орієнтована на перспективний розвиток підприємства. Сутність та необхідність фінансового контролінгу. Основні завдання та функції фінансового контролінгу.

Контролінг в системі фінансових служб на підприємстві. Організація фінансового контролінгу. Взаємозв'язок контролінгу та управлінського обліку. Спільні та відмінні риси американської та німецької систем контролінгу. Стратегічне планування як одна з найважливіших функцій фінансового контролінгу. Формулювання стратегії розвитку, визначення стратегічних факторів успіху та горизонтів планування. Інформаційне забезпечення та координація в системі функцій контролінгу. Зміст інформаційного менеджменту. Координація цілей, планів та системи забезпечення інформацією. Бюджетування як форма оперативного планування. Зміст бюджетування, види бюджетів. Методи бюджетування потоків грошових коштів підприємства: традиційне бюджетування, нуль-базис бюджетування. приємства. Внутрішній контроль як невід'ємна складова та передумова планування. Інструменти та методи контролінгу. Вартісний аналіз, портфельний аналіз, бенчмаркінг, АВС-аналіз, аналіз сильних та слабких місць, аналіз точки беззбитковості, анкетування.