Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kokhan.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
174.59 Кб
Скачать

Висновки до теоретичного розділу

Отже, до основних груп методів формування здо­рового способу життя старшокласників віднесено: методи формування свідомого ставлення до здорового способу життя; методи формування позитивного до­свіду дотримання здорового способу життя; методи стимулювання й корекції здоров’язберігаючої пове­дінки; методи самовиховання.

Методи формування свідомого ставлення до здо­рового способу життя використовувалися з метою впливу на свідомість учнів, для роз’яснення, доведен­ня необхідності й доцільності дотримання здорового способу життя. Такі методи, до яких відносилися освічення, пояснення, переконання, розповідь, бесіда, приклад та ін., використовувалися в навчанні школя­рів предметам оздоровчої спрямованості.

Важливе значення для формування здорового спо­собу життя старшокласників мали методи формуван­ня позитивного досвіду дотримання здорового спо­собу життя (методи привчання, вправи, доручення, використання виховних ситуацій і виховних обставин, участь у діяльності).

Значну роль у вихованні учнів старшого шкільного віку в цілому й у формуванні здорового способу життя зокрема відігравали методи стимулювання й корекції здоров’язберігаючої поведінки – методи заохочення й покарання.

Таким чином, здатність студента відзначати навіть незначні зміни в роботі над собою має важливе значення, оскільки підкріплює його впевненість у своїх силах, активізує, сприяє подальшому вдосконаленню програми самовиховання, реалізації здорового способу життя.

2. Практичний розділ. Виховний захід для учнів птнз на тему: «формування звичок здорового способу життя»

Тема: "Формування звичок здорового способу життя"

Корисні та шкідливі звички та їх вплив на здоров’я, згубна дія куріння, уживання алкоголю, наркотичних речовин, знання про права дитини

Мета. Продовжувати формувати в учнів уявлення про корисні та шкідливі звички та їх вплив на здоров’я, про згубну дію на дитячий організм куріння, уживання алкоголю, наркотичних речовин, поглиблювати знання учнів про права дитини.

Розвивати вміння відстоювати власні переконання, оцінювати свої вчинки та приймати рішення відповідно до ситуації, формувати позитивну мотивацію на здоровий спосіб життя.

Виховувати почуття відповідальності за власну поведінку.

Форма: групова

Метод: самоаналіз та самоконтроль

Засоби: тексти Конституції України, Конвенції прав дитини, сигнальні картки, предметні малюнки, висловлювання про здоров’я, повітряна кулька, маркери, папір великого формату, плакати з написами "згоден", "не згоден".

Хід заходу

План

І Підготовча частина

1.Робота з підготовки приміщення.

- знайти необхідне приміщення.

- здійснити генеральне прибирання.

- з`ясувати чи вільне приміщення в назначений час.

2.Підготовка необхідного обладнання.

- перевірка справності аудіо систем

-перевірка освітлення

ІІ Основна частина.

1.План проведення заходу

1.1 Вступне слово вчителя.

1.2 Основна частина

1.3 Заключна частина.

Сценарій проведення заходу

    1. Вступне слово вчителя

Вихователь: Любі друзі! Шановні гості! Ми раді бачити вас сьогодні на нашому заході.

Ведучий: - Можна по різному визначити мету свого життя, але обов’язково мету треба мати – адже це буде не життя, а існування. Сьогодні поведемо нелегку розмову – розмову про підступних ворогів людства: тютюни, алкоголі, наркотиках. Знають про них все наші кореспонденти, які будуть брати інтерв’ю у спеціалістів та висвітлюють все нас сторінках нашого журналу. Отже перше інтерв’ю у спеціаліста – нарколога.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]