Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktika_5_kurs.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
224.26 Кб
Скачать
  1. Захист та оцінка звіту про переддипломну практику

Звіти з переддипломної практики захищаються перед комісією із членів кафедри-керівників практики. Студент готує до захисту звіт з переддипломної практики. Захист переддипломної практики проходить в останній день практики згідно графіка.

Звіт з практики після захисту передається в архів академії і зберігається протягом встановленого терміну.

Критерії оцінювання звітів з переддипломної практики студентів спеціальності “Облік і аудит”

Оцінка якості виконання та захисту звітів з переддипломної практики студентів спеціальності “Облік і аудит” здійснюється членами комісії на основі сумарної оцінки за критеріями, наведеними в таблиці.

Таблиця

Критерії оцінювання звітів переддипломної практики

п/п

Критерії оцінювання

Кількість балів

1.

Послідовність і своєчасність виконання програми практики

20

2.

Методологія виконання роботи, повнота і точність розв'язання завдань

20

3.

Ступінь і якість виконання завдання, якість оформлення та ілюстративність виконаної роботи

20

4.

Практична цінність отриманих результатів та можливість їх використання на виробництві

20

5.

Якість захисту роботи (уміння стисло, послідовно й чітко викласти сутність і результати практики; здатність аргументовано захищати свої пропозиції, думки, погляди; загальний рівень підготовки студента).

20

Разом

100

Підсумкову, диференційовану за стобальною та чотирибальною шкалою оцінки захисту звіту визначає комісія. Члени комісії можуть змінювати величину оцінки в разі виявлення суттєвих недоліків та необ'єктивної оцінки ними поданого до захисту звіту. Рішення комісії є остаточним.

У процесі визначення підсумкової оцінки враховується ряд важливих показників якості звіту.

Основні умови одержання оцінки

Відмінно (90 -100 балів). Звіт з переддипломної практики є бездоганним в усіх відношеннях, містить елементи новизни, має практичне значення, доповідь на захисті логічна і стисла, проголошена вільно, зі знанням справи, відгук позитивний, відповіді на запитання членів комісії правильні і стислі.

Добре (75 - 89 балів). Програма практики розкрита, але мають місце окремі недоліки непринципового характеру: в теоретичній частині поверхово зроблений аналіз літературних джерел, елементи новизни чітко не представлені, недостатньо використані в процесі аналізу матеріали звітності, мають місце окремі зауваження щодо оформлення звіту, відповіді на запитання членів комісії в основному правильні, оформлення роботи в межах вимог.

Задовільно (60 - 74 балів). Зміст звіту переддипломної практики у відповідності до тематичного плану основного розкрито, але мають місце недоліки змістового характеру, нечітко сформульовані визначення, теоретичний розділ має характер запозичення, у практичній частині не акуратно ілюстровані розрахунки, таблиці. Є зауваження щодо оформлення звіту.

Незадовільно (до 60 балів). Зміст звіту практики розкрито незмістовно, мають місце неповні розрахунки наскрізної задачі, немає ув’язки теоретичних питань з практичними розрахунками. Аналіз фінансового стану підприємства виконано поверхово, без аналітичних висновків. Відповіді на запитання комісії неточні або неповні.

Звіт з переддипломної практики студента до захисту не допускається, якщо звіт представлено керівнику на перевірку з порушенням термінів, виконаний із суттєвими запозиченнями інформаційно-теоретичного матеріалу, оформлення звіту не відповідає вимогам, зміст звіту не розкрито.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]