Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка практика.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
147.46 Кб
Скачать

3

В ИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД УКООПСПІЛКИ

«ПОЛТАВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ЕКОНОМІКИ І ТОРГІВЛІ»

Г.О. Бірта

Ю.Г. Бургу

Методичні рекомендації по написанню звіту з виробничої передмагістерської практики для студентів спеціальності 8.03051001 “Товарознавство і комерційна діяльність”

Полтава – 2012

Автори: Бірта Г.О. д.с.-г.н. завідувач кафедри товарознавства продовольчих товарів Полтавського університету економіки і торгівлі.

Бургу Ю.Г., к.с.-г.н. доцент кафедри товарознавства продовольчих товарів Полтавського університету економіки і торгівлі.

Рецензенти: Рибалко В.П., д.с.-г. н., професор кафедри товарознавства продовольчих товарів Полтавського університету економіки і торгівлі.

Кожушко Г.М., д.т.н професор, завідувач кафедри товарознавства непродовольчих товарів Полтавського університету економіки і торгівлі.

Тексти лекцій обговорені та схвалені на засіданні кафедри товарознавства продовольчих товарів

Протокол №____від___________2011 р.

Зав. кафедри товарозавства продовольчих товарів

Проф. Бірта Г.О._________________

«УЗГОДЖЕНО»

Декан товарознавчо-комерційного факультету

Проф. Тягунова Н.М._______________

«_______» __________________2012 р.

«УЗГОДЖЕНО»

Начальник науково-методичного центру управління якістю діяльності

Проф. Огуй Н.І.___________________

«_______» _________________2012 р.

«УЗГОДЖЕНО»

Директор навчального центру ПУЕТ

Доц. Герман Н.В._________________

«_______» _________________2012 р.

Зміст

Вступ………………………………………………………………….4

1. Мета і завдання практики………………………………………5

2. Освітньо-кваліфікаційні вимоги до практики………………6

3. Загальні положення з організації практики………………….7

4. Обов’язки і права студентів…………………………………….9

5. Керівництво практикою……………………………………….11

6. Ведення щоденника практики………………………………..13

7. Програмні питання практики………………………………...14

8. Складання та оформлення звіту з практики………………..16

Література………………………………………………………….18

Додатки……………………………………………………………..20

Вступ

Головними цілями Болонського процесу є підвищення конкурентоспроможності європейської вищої освіти, мобільності студентів, викладачів, дослідників, адміністративного персоналу Європейських вищих навчальних закладів (ЄВНЗ); здатності випускників до працевлаштування в умовах глобального ринку праці. Всі інші заходи, визначені у Болонській декларації (уведення двоступеневої вищої освіти: короткої та повної (ступені бакалавра і магістра), запровадження європейського зразка додатка до диплома, європейської системи залікових одиниць (кредитів), узгодження національних систем оцінки якості освіти та акредитації тощо), є лише інструментами здійснення цілей: отримання міцних сучасних теоретичних знань, практичних навичок і набуття здатності вільно орієнтуватись і конкурувати на ринку праці.

Виробнича передмагістерська практика проходить протягом чотирьох тижнів і є суттєвою складовою навчального процесу зі спеціальності 8.03051001 «Товарознавство і комерційна діяльність» за напрямом підготовки 030510 «Товарознавство і торгівельне підприємництво», що реалізується у Вищому навчальному закладі Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі».

Основні напрями професійної діяльності випускників: товарознавчо-комерційна, маркетингова, організаційно-управлінська, адміністративно-господарська, забезпечення товарами підприємств торгівлі, забезпечення ефективності технології торговельних процесів, інформаційно-аналітична, удосконалення організації торгівлі та комерційної діяльності.

Виробнича передмагістерська практика носить комплексний характер. Вона передбачає завершення формування у студентів-магістрів системи спеціальних знань, умінь, навиків, достатніх для виконання професійних обов’язків і завдань інноваційного характеру, що передбачені для первинних посад магістрів.