Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
анал ефект дiял тес практика.DOC
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
318.46 Кб
Скачать

Висновки та пропозиції

Отже, Бурштинська ТЕС представляє собою один із найперспективніших об’єктів енергетики України. Потенційно Бурштинська ТЕС могла б стати, повернувшись до свого проектного призначення, основним експортером електроенергії на території України.

Характерною для станції і надалі залишається проблема повернення коштів за відпущену на енергоринок України електроенергію. Бурштинська ТЕС недоотримує коштів навіть на відтворення основного технологічного процесу виробництва електроенергії. Зрозуміло, що за таких умов, коли оплата за спожиту електроенергію складає менше 100% та при відсутності власних оборотних коштів, всі кошти, які поступають на Бурштинську ТЕС використовуються в першочерговому порядку на виплату зарплати та на невідкладні експлуатаційні потреби.

Отже, можна зробити висновок, що для того, щоб досягнути кращих результатів діяльності на підприємстві треба в першу чергу звернути увагу на зниження питомих витрат палива, а значить використовувати високоякісне паливо, використовувати оптимальну структуру палива, що в свою чергу призведе до покращення повітряного балансу, водних ресурсів, використання відходів виробництва. Поряд з цим необхідно провести ряд ремонтів енергообладнання для зменшення витрат енергоресурсів, адже більшість енергоблоків відпрацювали свій розрахунковий ресурс. Все це в свою чергу призведе до збільшення виробничої потужності підприємства.

Використана література

  1. Форма №1 ,форма №2 фінансової звітності ВАТ «Західенерго» Бурштинської ТЕС за 2002 – 2005 рр.

  2. Загальні положення про відокремлений підрозділ ВАТ «Західенерго» Бурштинська ТЕС – Львів 2005.

  3. Шиян Д.В., Строченко Н.І. Фінансовий аналіз: Навчальний посібник.—К.: Видавництво А.С.К., 2003.

  4. Верхоглядова Н.І. Фінансовий аналіз суб’єктів господарської діяльності промислових підприємств: Монографія.—Дніпропетровськ:Наука і Освіта, 2003.

  5. Загородній А.Г., Вознюк Г.Л., Смовженко Т.С. Фінансовий словник . –Львів: Видавництво Державного університету «Львівська політехніка», 1996 рік.