Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПОЛОЖЕННЯ КОНКУРСУ WEB ДИЗАЙНУ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
123.39 Кб
Скачать

6.5 Номінація «Краща 2d растрова графіка», «Краща 2d векторна графіка» «Краща 3d-графіка».

Параметри

Рейтингова оцінка

Оригінальність

Своєрідність, самобутність, несхожість на інші подібні роботи. Оригінальність сюжету та ідеї.

20

Закінченість

Наскільки первісна ідея реалізована роботою

10

Художність

Художня виразність та естетика роботи.

10

Настрій

Яскравість та рівень емоцій (не завжди та не обов’язково — позитивних!), викликаних при розгляді роботи.

10

Композиція

Єдність, цільність то підпорядкованість усіх елементів роботи.

Наявність та дотримання перспективи.

Загальна відповідність світотіньових елементів.

Гармонія кольорових та шрифтових рішень.

Для серій – дотримання єдиного стилю робот

20

Оптимізація

Відповідність розміру файлу та роздільної здатності функціональному призначенню роботи

10

Технічність

Рівень володіння технічними аспектами комп’ютерної графіки. Якість та складність виконання роботи.

20

6.6 Рекомендації щодо оцінювання конкурсних робіт Інформаційна цінність роботи

Оцінюється інформація, яка представлена в роботі. Інформаційне наповнення сайту повинно привернути увагу відвідувачів, відповідати темі. Матеріали мають бути ясними, структурованими, небагатослівними. Зміст може носити будь-який характер, наприклад, інформативний, навчальний, розважальний.

При оцінюванні робіт буде враховуватися авторський характер інформації. Найменш цінуватимуться роботи, інформацію для яких взято з одного літературного джерела і оформлено у вигляді веб-сторінки.

Найбільшу інформаційну цінність мають ті сайти, для яких автор систематизував інформацію з різних джерел або розробив її самостійно, правильно її структурував, зумів повно розкрити тему та підібрав її такою, яка є розвитком даного напрямку і позитивно впливає на суспільні процеси.

Графічне оформлення

Дизайн - це характеристика зовнішнього вигляду сайту, яка визначається композиційними рішеннями, колірними і шрифтовими рішеннями, адекватністю запропонованого дизайну темі сайту, використанням статичних і динамічних зображень.

Колірна гама повинна бути вибрана у відповідності до теми сайту. Важливо, щоб сполучення кольорів було оптимізовано. Вважається, що найбільш доцільно використати три основних кольори. При цьому важливо ув’язати колір фону, тексту та вкладених зображень.

Графічні зображення повинні бути розроблені таким чином, щоб допомогти користувачеві у сприйнятті інформації. Використання графіки бути виправдано змістом інформаційного наповнення. При оцінюванні робіт перевага надається тим, для яких графічні зображення розроблено самим автором. При запозиченнях важливо не порушити авторські права. Наявність посилань на запозичені джерела є обов'язковою.

Важливим питанням є оптимізація об'ємів графічних зображень. Автору сайту важливо визначити межу між якістю зображення та його об’ємом.

Програмна реалізація

Оцінюється застосований програмний код, його оптимальність, використання баз даних, засоби для оперативної модифікації сайту, нестандартні технічні рішення, засоби для оперативного пошуку інформації, засоби для реалізації інтерактивного режиму, розроблені серверні програмні компоненти, скрипти, засоби навігації, засоби для підтримки основних браузерів, творче використання сучасних Інтернет-технологій. Особливий інтерес для журі представляють сайти з використанням технологій WEB2.0. Якщо веб-сайт розроблено із використанням стандартних (безкоштовних) програмних ядер, то програмна реалізація таких сайтів буде оцінюватись в 5 балів.

Структура і навігаційні функції

Структура і навігаційні функції відповідають за організацію інформації на сайті, оперативне визначення місцезнаходження тієї інформації, яка потрібна користувачу. Від того, наскільки добре працюють навігаційні функції, залежить ефективність пошуку інформації. Правильно скомпонований сайт дає можливість швидкої маршрутизації по сайту. При перевірці робіт із Веб-дизайну особлива увага звертається на правильне функціонування гіперпосилань.