Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Untitled.FR11.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
31.8 Кб
Скачать

  1. Дисципліни “ Іноземна мова ”,

Іноземна мова за професійним спрямуванням”

(англійська) Граматичні теми

Дієслово. Часи дієслова. Дієслова - to be, to have. Теперішній неозначений час. Минулий неозначений час. Майбутній неозначений час. Майбутній неозначений у минулому час. Теперішній тривалий час. Минулий тривалий час. Майбутній тривалий час. Майбутній тривалий з точки зору минулого час. Теперішній доконаний час. Минулий доконаний час. Майбутній доконаний час. Майбутній доконаний з точки зору минулого час. Теперішній доконано-тривалий час. Минулий доконано-тривалий час. Майбутній доконано-тривалий час. Майбутній доконано- тривалий з точки зору минулого час. Пасивний стан дієслова. Модальні дієслова. Умовний та наказовий способи дієслова. Неозначені форми дієслова: інфінітив, дієприкметник, герундій. Комплекси з інфінітивом та дієприкметником. Герундіальні комплекси. Узгодження часів. Пряма та непряма мова. Перетворення речень з прямої мови в непряму і навпаки. Непрямі запитання. Порядок слів у непрямих запитаннях.

Іменник. Утворення множини. Відмінки іменників. Артикль. Означений, неозначений, нульовий артиклі. Прикметник. Ступені порівняння прикметників. Числівник. Займенник. Особові, присвійні, зворотні, взаємні, вказівні, питальні, сполучні, неозначені, заперечні, означальні, кількісні займенники. Прислівник. Ступені порівняння прислівників. Прийменник. Сполучник. Типи речень. Типи запитань. Порядок слів у реченні. Правила пунктуації.

Лексичні теми

Студент та його оточення. Знайомство. Привітання. Біографія. Про себе. Форми звертання. Прохання.

Тернопільський національний економічний університет. ТНЕУ в системі європейської та державної освіти. Факультет МБМ. Предмети. Лекції. Майбутня професія. Спеціальність Помешкання. Типи будинків. Інтер’єр. Дизайн. Безпека вашого будинку. Проблеми в будинку. Будинок вашої мрії. Історичні будівлі нашої країни. Продаж та здача житла в оренду. Порівняння різних типів будинків. Запити стосовно ремонтних послуг в будинку. Написання рекламного оголошення. Написання листа з описом будинку.

Основні події в житті людини. Стресові життєві ситуації. Почуття та емоції. Зовнішність людини. Риси характеру людини. Сім’я. Сімейні стосунки. Проблеми виховання дітей. Найщасливіший день у моєму житті.

Подорожі. Відпустки. Свята. Подорожі, види подорожей. Планування відпустки. Погода. Спорядження для подорожей. Проблеми під час подорожей. Поради та рекомендації туристам. Ділова подорож машиною, залізничним транспортом, літаком. Морські подорожі. Свята та традиції. Національні свята України. Національні свята Великобританії та СТІТА. Вільний час. Види відпочинку на вихідних. Визначні місця світу.

В готелі. Поселення в готелі. Бронювання готельного номера по телефону. Запит та підтвердження деталей електронною поштою та факсом.

Глобальні проблеми захисту навколишнього середовища. Проблеми збереження енергії на

планеті. Заходи щодо збереження навколишнього середовища. Проблеми захисту зникаючих видів рослин та тварин.

Здоров’я та особиста безпека. Робочий день. Щоденні обов’язки. Медичні проблеми. Захворювання. Симптоматика хвороб. У лікаря. Стреси та види зняття стресів. Проблеми покращення якості життя. Проблеми охорони здоров’я в Україні.

Досягнення сучасної науки і техніки. їх переваги та недоліки. Технічні засоби вдома. Відомі винахідники та їх винаходи.

Покупки та реклама. Магазин і товари. Вибір подарунків. Сучасні магазини. Типи магазинів. Відділи. Магазини одягу. Купівля одягу. Оплата. Скарги в магазині. Дрес-код. Переваги та недоліки реклами.

Написання статті для журналів мод. Найвідоміші магазини та марки одягу в світі. Написання рекомендаційної статті.

їжа. Типи їжі. Рецепти. Кухонне приладдя. Способи приготування їжі. Кафе. Бар. Ресторан. Замовлення їжі. Меню. Домашні страви. Прийняття та відхилення запрошень. Звичаї та традиції у прийнятті їжі в Україні. Особливості їжі у Великобританії та СІТТА. Написання рецептів. Написання звіту про роботу ресторану.

Спорт та розваги. Класифікація видів спорту. Якості спортсменів. Спортивне обладнання. Спортивні змагання. Олімпійські ігри. З історії Олімпійських ігор. Написання статті для спортивного журналу.

Засоби масової інформації. Газети, журнали, телебачення. Інформація на електронних носіях. Переваги та недоліки. Висвітлення катастроф на телебаченні. Кіно. Теле-гід. Типи фільмів. Мій улюблений фільм. Підготовка звіту про основні події в житті нашої країни та за кордоном. Порівняння фільмів. Призначення зустрічей, вибачення.

Корпоративна культура. Структура організації. Службові обов’язки. Працівники і менеджмент. Управління і адміністрація. Відділ кадрів. Правила бізнес-етикету. Етичний кодекс. Стандарти етичної поведінки. Неетична поведінка. Призначення на посаду. Стажування. Отримання кваліфікації. Оволодіння практичними навичками. Надання порад. Вирішення проблем. Розв’язання конфліктів.

Захист прав споживачів. Служба підтримки споживачів. Споживачі та клієнти. Покупці та продавці. Ринок. Умови праці. Профспілки. Безпека життєдіяльності. Дискримінація. Телефонна довідка. Телефонна лінія допомоги споживачам.

Товар та упаковка. Зауваження споживачів щодо якості упаковок. Матеріали та ресурси виробництва. Стадії виробництва товару. Опис характеристик товару. Товари та бренди. Презентація продукції. Збут товару. Гурт та роздріб. Реклама. Магазини. Інтернет магазини.

Кар’ єра. Вибір професії. Пошук роботи. Професійні якості, навички та вміння. Кар’єрний ріст. Постійна та тимчасова робота. Штатні та позаштатні працівники. Втрата роботи. Подання заявки на вакансію. Процес відбору. Працевлаштування. Проходження співбесіди.

Укладання угод. Ставлення споживачів до електронної роздрібної торгівлі. Домовленості та електронна торгівля. Інтернет та інтернет-торгівля. Обговорення обов’язків в компанії та переваг роботи. Ведення переговорів: головні дійові особи та ситуації. Підготовка проведення переговорів. Торги та обговорення умов при укладанні угоди. Сприяння успішному завершенню переговорів. Труднощі, що виникають у переговорному процесі. Комерційна пропозиція.

Компанія і суспільство. Корпоративна соціальна відповідальність. Кредо групи компаній. Зустрічі. Норми поведінки та показники соціальної діяльності. Типи ділових зустрічей та роль головуючого. Гнучкість етичних принципів. Висловлення власної точки зору та згоди/незгоди при зустрічі. Ділові зустрічі. Колективна праця. Техніка проведення переговорів.

Об’єднання/злиття підприємств та придбання компаній. Ризики та перспективи підприємств. Об’єднання, злиття та викуп компаній. Спільний капітал і борги компанії. Настанови щодо організації ефективної діяльності компанії. Успіх і невдача компаній. Підприємницька діяльність та її основні показники. Підготовка презентацій та ілюстративних матеріалів.

Міжнародна торгівля. Експортний продаж та розрахунки. Презентації: підготовка, початок, основна частина та закінчення. Укладання міжнародних угод та обговорення розрахунків. Дипломатичність у веденні переговорів. Особливості дипломатичної мови. Альтернативні версії завершення переговорного процесу. Лист-прохання і письмове нагадування про термін платежу.

Початок власної кар’єри. Зусилля, необхідні для створення власної кар’єри. Освіта і кар’єра. Освіта і бізнес. Працевлаштування. Співбесіда з приводу працевлаштування.

Інформаційний простір. Інформаційні технології та інформаційний простір. Інформаційні системи та комунікації. Письмові та усні комунікації.

Якість продукції. Поняття якості. Якість і виробництво. Стандарти якості.

Командна співпраця та командний дух на виробництві та в управлінні. Поняття групи та команди. Стадії розвитку групи/команди. Значення та ефективність груп/команд. Група/команда

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]