Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PIVDENNOUKRAYiNS_KIJ_NATsIONAL_NIJ_PEDAGOGIChNI...docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
25.49 Кб
Скачать

ПІВДЕННОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ К.Д.УШИНСЬКОГО

ФАКУЛЬТЕТ ДОШКІЛЬНОГО ВИХОВАННЯ

КАФЕДРА СПЕЦІАЛЬНОЇ ПЕДАГОГІКИ ТА ПСИХОЛОГІЇ

Програма педагогічної практики в групах дітей дошкільного віку

Для студентів третього курсу денної форми навчання

Одеса 2009

Мета практики: підготовка студентів до виконання функцій вихователя дітей дошкільного віку, формування вмінь проведення системи навчально-виховної роботи з дітьми, розвиток творчого дослідницького підходу до педагогічної діяльності.

Основні завдання педагогічної практики у групах дітей дошкільного віку:

  1. Поглиблювати знання студентів з психології, педагогіки та фахових методик; формувати уміння застосовувати знання при виконанні педагогічних завдань в умовах реального навчально-виховного процесу дошкільного навчального закладу.

  2. Вчити студентів організовувати процес навчання і виховання дітей дошкільного віку відповідно із сучасними вимогами педагогічної науки, шукати шляхи його оптимізації.

  3. Формувати у студентів систему педагогічних умінь, необхідних для виконання функцій вихователя дошкільного навчального закладу:

  • планувати навчально-виховний процес: ставити мету, цілеспрямовано відбирати засоби, методи і прийоми організації навчально-виховного процесу; складати конспекти різних форм роботи з дітьми; прогнозувати результати навчально-виховного впливу;

  • реалізувати мету виховання і навчання під час проведення різних форм роботи з дітьми, будувати роботу з врахуванням вікових та індивідуальних особливостей дітей, динаміки їхнього розвитку;

  • організовувати педагогічне спілкування з вихованцями на основі особистісно-орієнтованих навчально-виховних технологій;

  • застосовувати різноманітні методи, спрямовані на творче виконання завдань всебічного розвитку і виховання дітей в сучасних умовах;

  • керувати видами діяльності дітей дошкільного віку, будувати взаємини з дошкільниками на основі взаєморозуміння і партнерства;

  • проводити діагностику знань, умінь і навичок дітей дошкільного віку.

  1. Вдосконалювати вміння студентів аналізувати власну педагогічну діяльність, самостійно знаходити шляхи її покращення, визначати завдання самоосвіти.

  2. Розвивати вміння організовувати різні форми роботи з батьками, залучати їх до проведення спільних педагогічних заходів, надавати консультативно-методичну допомогу сім'ям у вихованні дітей.

  3. Вчити спостерігати і аналізувати навчально-виховний процес у групі дошкільного навчального закладу, визначити ефективність педагогічного впливу.

  4. Виховувати у студентів любов до педагогічної професії, стимулювати до поглиблення педагогічних знань та розвитку педагогічних здібностей.

  5. Формувати турботу про дітей, їх здоров'я, виховувати любов до них.

  6. Вчити проводити експериментально-дослідну роботу на основі психолого-педагогічного спостереження за дітьми.

Програма педагогічної практики у групах дітей дошкільного віку

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]