Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
упдмс.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
90.11 Кб
Скачать

4.3.3. Лазарет медичного пункту

4.3.3.1. Лазарет медичного пункту полку призначений для стаціонарного обстеження та лікування хворих протягом до 14 діб, тимчасової ізоляції інфекційних хворих та підозрілих на інфекційні захворювання до направлення їх у лікувальні заклади, відновлювального лікування хворих у післягоспітальному періоді, згідно з заключенням спеціалістів, тимчасового розміщення військовослужбовців, визначених за станом здоров'я непридатними до військової служби, до відправки їх у військомат за місцем призову (проживання).

4.3.3.2. До складу лазарету входять: санітарний пропускник, палати для хворих, кабінет лікаря, процедурна, ізолятор на дві групи інфекцій, кухня (буфетна), їдальня, комори для білизни та майна хворих, умивальник, туалет.

4.3.3.3. Санітарний пропускник призначений для миття хворих, які поступили і знаходяться на лікуванні в лазареті.

В пропускнику необхідно мати душ (ванну), стіл, стільці, кушетку, вішалку і тумбочку для зберігання мила і чистих мочалок.

4.3.3.4. Палати для хворих обладнуються в світлих, сухих і теплих кімнатах. В палатах встановлюються ліжка, тумбочки (по одній на кожне ліжко), стіл, стільці, вішалка. До кожного ліжка проводиться радіоточка. В палаті повинен бути графин з питною водою, полоскальниця і на кожного хворого стакан.

На кожному ліжку повинен бути матрац, простирадло, підодіяльник, ковдра, пір’яна подушка з наволочкою, два рушника (один з них для ніг); біля ліжка повинен бути приліжковий килимок.

В палаті вивішується в рамці опис майна. На зовнішній стороні дверей пишеться номер палати.

4.3.3.5. Кабінет лікаря (ординаторська) є робочим місцем лікаря. Тут роблять записи в історію хвороби, при необхідності проводиться обстеження стаціонарних хворих і бесіди з ними.

В кабінеті необхідно мати стіл, стільці, кушетку, вішалку, умивальник, необхідні лікарські предмети і довідкову літературу.

4.3.3.6. Процедурна лазарету призначена для виконання лікарських призначень стаціонарним хворим. Обладнання і оснащення її таке ж, як і процедурної амбулаторії (шафа невідкладної допомоги не обладнується).

4.3.3.7. Ізолятор призначений для стаціонарного лікування хворих грипом, ангіною і гострими респіраторними захворюваннями, а також для тимчасової ізоляції інших інфекційних хворих до направлення їх в госпіталь. Ізолятор розгортається на дві групи інфекцій – для кишкових і аерозольних інфекційних захворювань.

Типовий ізолятор повинен мати окремий вхід, дві-три палати із окремими туалетами і приміщення (місце) для зберігання дезінфікуючих засобів.

Ізолятор забезпечується окремим медичним і санітарно-господарським майном, яке маркується.

4.3.3.8. Кухня (буфетна) призначена для приготування (підігріву) та роздачі їжі, миття і зберігання посуду. Кухня повинна мати електричну або газову плиту, комплект посуду для їдальні і ванни для його миття. При відсутності централізованої подачі гарячої води на кухні встановлюється електрокип’ятильник.

4.3.3.9. Їдальня призначена для прийому хворими їжі і обладнується обідніми столами і стільцями.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]