Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LEKTs_Ya_11.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
53.76 Кб
Скачать

Мобільне позиціонування

(16) Послуги, засновані на мобільному позиціонуванні – АОПП (Автоматичний Визначник місцеположення, який дозволяє абоненту визначити, де знаходиться інший абонент), "Найближчі" (дозволяє визначати місцезнаходження найближчих кафе, супермаркетів, аптек, кінотеатрів, заправних станцій і банкоматів). BotFighters (гра, заснована на SMS) і "Я поряд" (анонімне SMS-знайомство) і ін. – надають найбільші стільникові оператори в світі. Так, британський оператор зв'язку Vodafone пропонує послуги точного визначення місцеположення в рамках свого пакету Live. Подібний сервіс доступний і абонентам інших європейських операторів – французького Orange, шведського TeliaSonera і China Mobile.

Послуга визначення точного місцеположення дуже популярна в Північній Європі. Найбільші оператори США – VoiceStream, Nextel, Sprint, Verizon, AT&T Wireless, Cingular, в даний час також упровадили системи визначення місцеположення своїх абонентів.

Розроблена у Великобританії технологія дозволяє не заблукати в незнайомому місті і прокласти маршрут без допомоги супутника і карти: достатньо послати на сервер фотознімок, зроблений, наприклад, камерою мобільного телефону – і тут же отримати вичерпну відповідь.

Серцевина нової технології – програмне забезпечення, здатне розпізнавати зображення. Співробітники Кембріджського університету Роберто Киполла (Roberto Cipolla) і Дункан Робертсон (Duncan Robertson) розробили програму, що дозволяє визначати місце, звідки був зроблений знімок, по зображеннях будівель з точністю до 1 м.

Інтелектуальні мобільні послуги

Одна з тенденцій сучасного ринку мобільного зв'язку – поява в стільникових мережах так званих інтелектуальних послуг зв'язку, що базуються на комп'ютерних технологіях і не прив'язаних фізично до реальної телекомунікаційної інфраструктури. Це дозволяє створювати персональні сценарії для обробки телефонних викликів, наприклад, об'єднувати декілька телефонних номерів в єдиний багатоканальний помер, організовувати обліковий обзвон, телефонну конференцію на декількох персон із записом вказаних розмов, встановлювати автоінформатор і т.п. Даний сервіс дозволяє направити вхідні виклики на будь-які телефонні номери, згідно заданому розкладу, змінному через web-інтерфейс. Ця послуга допомагає заощадити до 70% витрат на зв'язок за рахунок того, що клієнти раціональніше користуються телефонами. Наприклад, відключають мобільний, коли сидять поряд з офісним телефоном, не боячись при цьому втратити мобільні дзвінки.

Мобільний перекладач

Схема роботи сервісу проста: абонент посилає на номер сервісу SMS-повідомлення з текстом, окремим словом або словосполученням, які потрібно перевести. Через деякий час приходить готовий переклад. Якщо в телефоні немає русифікованого введення, то "Мобільний перекладач" обробить російські слова на латиниці. „(16)(17)

Мобільні вітання і алібі на вимогу

Невірне подружжя і ледачі працівники отримали в своє розпорядження досить переконливе "звукове алібі". Німецька компанія Simeda винайшла спеціальний додаток для мобільників, яке може програвати різні фонові звуки під час розмови.

В безкоштовній демоверсин програми SounderCover користувачам доступні лише дев'ять звуків. Можна зробити вигляд, що ви знаходитеся в автомобільній пробці, у зубного лікаря, на вуличному параді або потрапили в грозу. Повна версія, яка коштує 10 євро, включає більшу кількість звуків, дозволяє додавати власні записи або викачувати їх з Інтернету. Крім того, на відміну від безкоштовної версії, звуки програються безперервно, що дозволяє не обмежувати час розмови.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]