Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція 1.1, №1 МДР.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
71.17 Кб
Скачать

3. Технічна документація для виконання монтажних робіт.

Всі монтажні роботи роблять на підставі технічної документації. Розрізняють документацію первинну, виконавчу й документацію здачі робіт.

Первинна документація. Основним документом для виконання монтажних робіт є проект провадження робіт (ППР), розроблювальний спеціалізованою проектною організацією.

Проект виробництва монтажних робіт містить: 1) копію завдання, пояснювальну записку; 2) дані про обсяги й методи виконання майбутніх монтажних робіт; 3) опис технології й черговість проведення монтажних робіт з елементів і вузлів; 4) графіки; 5) технологічні карти; 6) генеральний план монтажних робіт; ) розрахунок монтажного оснащення; 8) відомості про потребі в робітників різної кваліфікації, засобів, матеріалів, енергоресурсів; 9) креслення монтажних пристосувань нестандартного виготовлення стосовно до даних умов монтажу; 10) відомості про міри безпеки при проведенні робіт на всіх ділянках і постійних робочих місцях.

У пояснювальній записці приводяться основні проектні рішення і їхнє техніко-економічне обґрунтування, у тому числі по механізації трудомістких ручних операцій.

На генеральному плані монтажних робіт приводяться з основними розмірами й прив'язками будинки, що примикають, і спорудження, залізничні й автомобільні дороги, у тому числі тимчасові, монтажні площадки, спорудження монтажних організацій (адміністративні, побутові, виробничі, складські й т.д.), постійні й тимчасові мережі (електричної, водопровідні, пари, стисненого повітря й ін.), розбивка об'єкта на черзі будівництва.

Графіки, що входять у ППР, розробляються лінійними або мережними по етапах або по пусковому комплексі в цілому. До них ставляться графіки виробництва монтажних робіт, руху робочої сили по професіях, роботи механізмів, подачі в монтаж устаткування, конструкцій, матеріалів.

На типові види монтажних робіт і на монтаж нескладних об'єктів складаються технологічні карти.

Технологічна карта монтажу апарата розробляється на основі ППР. На ній зображується схема монтажу апарата з показом розміщення його в будинку або прив'язки до сусіднього встаткування, показом розміщення вантажопідйомних засобів, вказівкою ваги й схеми стропування апарата, послідовності монтажу, відзначаються вказівки по техніці безпеки, на які необхідно звернути особливу увагу. Пояснювальна записка до технологічної карти містить характеристику монтуючого об'єкта, відомість необхідних механізмів, вибір способу монтажу, перелік підготовчих робіт, технологію монтажу, вказівки по техніці безпеки.

Технологічні карти або схеми розробляються на наступні види робіт:

1) переміщення встаткування; 2) укрупнювальне складання; 3) установка в проектне положення; 4) монтаж трубопроводів; 5) установка, пересувка й демонтаж такелажних засобів; 6) випробування встаткування й трубопроводів.

Виконавча документація. До виконавчої документації відносяться акти про проведення схованих робіт (підготовка підстав фундаментів, траншеї, схованих частин споруджень; сюди ж входить підготовка поверхонь апаратів й ін.) і схеми до них; акти приймання фундаментів під устаткування; акти випробування матеріалів, зварених швів і зібраного встаткування в цілому; виконавчі креслення й схеми, у яких відбиваються всі внесені при монтажі зміни конструкції й системи; акт на монтаж устаткування, а також відхилення від проекту с вказівкою підстав на такі відхилення.

Документація здачі робіт. Завершення спорудження об'єкта оформлюється відповідною документацією, до складу якої входять первинна проектна документація й документи, складені на стадії виконання всіх будівельно-монтажних робіт. Акти, складені робочою комісією, представляються Державній комісії, що приймає об'єкт в експлуатацію.