Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ппх.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
81.92 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Глухівський національний педагогічний університет імені

Олександра Довженка

Кафедра психології

Психолого-педагогічна характеристика на учня

підготувала

студентка 2 групи 4 курсу

факультету природничої та

фізико-математичної освіти

Клименко Н.О.

Перевірив:

Рябко Ю.В.

Глухів 2010

I. Загальні відомості про сім’ю учня.

Король Михайло Андрійович народився 5 жовтня 1999 року в місті Глухів. Зараз проживає за адресою: вул. Ціолковського буд. 1, кв. 4. Мати – Король Олена Сергіївна, працює продавцем у магазині. З рідним татом хлопчик не спілкується, бо батьки розлучились, коли дитина була у дуже малому віці, та зараз не підтримують жодних стосунків. Мати перебуває у цивільному шлюбі з іншим чоловіком, тому батька Михайлу заміняє вітчим, який за фахом інженер-будівник, але постійної роботи він не має, тому працює по заробітках будівником. Також Михайло має молодшого брата Андрія, якому всього три роки.

Михайло має низький рівень вихованості. Це свідчить з того, що він постійно ображає однокласників, насміхається та глумиться з них; дуже не посидючий на уроках, постійно перерікається зі старшими. Мабуть це через недостатню увагу батьків, і такою поведінкою він намагається її привернути до себе. Також, через брак батьківської уваги, Михайло має низький рівень успішності, адже йому приходиться не тільки навчатися, відвідувати спортивні секції, але й допомагати мамі у догляді за братом.

II. Загальний розвиток, обізнаність.

Михайло має поганий рівень обізнаності в різних галузях знань. Бувають випадки, коли він приходить на заняття не підготовленим в повній мірі. Чого не скажеш про спорт. Адже хлопчик захоплюється спортивними секціям. Тому саме з фізичного виховання він має найвищий бал у класі. Також одним з улюблених предметів Михайла є математика, саме до цього шкільного предмету хлопчик виявляє найбільший рівень зацікавленості.

За перший семестр він має такі оцінки з навчальних дисциплін.

Українська мова

6

Українська література

6

Російська мова

5

Зарубіжна література

5

Англійська мова

5

Історія України

6

Математика

9

Етика

6

Природознавство

5

Рідний край

6

Основи здоров’я

6

Фізкультура

12

Музичне мистецтво

8

Образотворче мистецтво

8

Трудове навчання

8

Основним джерелом інформації для Міши є школа, адже він її відвідує майже без пропусків. А якщо вони трапляються, то тільки з поважних причин, наприклад хвороби. Михайло має дуже непосидючу вдачу, тому йому необхідно кудись дівати свою енергію. Він відвідує спортивні секції з футболу та волейболу. Вдома з ним намагаються проводити різні бесіди, переглядаються наукові телепередачі. Але, зрештою, цих зусиль замало і через брак часу батьків Михайловою освітою вони майже не займаються.

Хлопчик не працює над самоосвітою, адже віддає перевагу грі з друзями в футбол та комп’ютерним іграм. Також хлопчик полюбляє читати, але не пізнавальні книги та журнали, а книги з детективним сюжетом та комікси.

Не дивлячись на те, що іноді Михайло досить грубо та некоректно ставиться до однокласників, хлопчик користується явним авторитетом у своїх однолітків. Але, на мою думку є позитивним те, що учні не підтримують хлопця в негативних справах, навпаки намагаються всіляко допомогти в навчанні, якщо він того потребує.